Bio sam kratko na sajmu ali moram nesto prokomentirat, novi JD 125 horse powera kosta veli tip 50 i neku plus pdv. Okej. Novi Masni 5608 (80hp) kosta 50 + pdv dok veci braco od 120hp kosta 68 + pdv. Massei su svaka njiima cast preljepi i nemam rijeci zamjerke al ljudi moji za iste novce MF od 80 ili JD od 125 konjica? A? Gdje logika i zdarava pamet? Zar nije MF malo precjenjen i dokle misle ic sa tim cijenama?
MF ima novog zastupnika u RH, a koliko sam bil v kontaktu s ovim distributerom iz VŽ (da sad ne idem u detalje, no stvarno sam dobro upoznat s situacijom) :icon_eyes: njima prodaja traktora nije glavna zanimacija nego su uzeli i MF... kad već svašta prodaju.
To ti je ono - imam pekaru, prodajem klipiće i burek pa budem sad uzel i jedan frižider s jogurtom i sokovima. :icon_jook:
Da zaokružim ponudu.
rofl)::icon_weed:
rofl): u dućanu.
Ljudi koji prate situaciju znaju kakvo je bilo stanje s MF-om u zadnjih desetak godina. Promjenilo se nekoliko zastupnika a i sama kvaliteta traktora (novijih) nije uspjela zadržati kupce.
Kupac JD bude vjerojatno opet uzeo JD. Zadovoljan je servisom i kvalitetom stroja. No puno vlasnika MF se baš ne hvali s svojim mašinama. Radio sam par godina kao serviser po terenu ( NH, al imaju ljudi i druge marke traktora, ili ima susjed pa znaju što mu ne valja s traktorom) pa znam kakva je situacija oko toga.
Ne želim ovime reći da je neka marka bolja od druge, ili da je MF loš. Nije....ima i gorih :mur:
No neki zastupnici znaju dobro skriti probleme na terenu, servis je brz i brzo se strojevi poprave. A dok ljude zavlače par tjedana jasno da se pročuje. :icon_fU: i time šteti ugledu marke i ugledu zastupnika.
Cijene su europske, jer smo sad u Europi. :icon_blackeye: a korigirao ih bude zakon ponude i potražnje. A potražnje bude dok se razderu strojevi kupljeni poticajima 2007 do 2010.... i dok bude Europa sipala eure šakom i kapom, ko što su obećali. Čim na vrbi rodi grožđe....
A za kraj da citiram svog prijatelja T.... jer znam da bude ovo pročital:
think):
"e, znaš ti kak je ovo trženje traktori postala prostitucija....".
n)::icon_idea: