Ja ću u Ponedjeljak nema gužve ! jedne godine sam kupil robu za desetinu cijene samo da ne vračaju u Osijek .
A gdje si bil ovog proljeća, pa da ne tovarimo kamion po snijegu?
Ponedjeljak, utovar nakon sajma:
Samo da komentiram.... prodavači nisu ljubazni?
Prodavačima gužva počinje tjedan prije Gudovca, tovari robu, vozi, muke s kamionima, muke s istovarom jer je premalo viličara na sajmu.
Istovar kamiona na onoj stočnoj rampi je lutrija... pa dok se to sve postavi na štand, pa dok se to sve još dvaput-triput premjesti jer se nešto ne vidi...
Radno vrijeme ti traje od 6 ujutro pa do 11 navečer, jer se svaki dan voziš firma-Gudovec, pa ti pošalju krivu robu, ili rastavljeni stroj u kamionu a trebao je biti kompletni.....
Operi sve mašine,izglancaj ih.... pa ti ne postave šator.
Naravno, parking za osobne aute je pola kilometra pa ti vuci prospekte,šatore, pijaču, hranu, panoe jer nema šanse da se uguraš do štanta kad je 5 kamiona okolo.
Kod "velikih" tvrtki teži dio logistike obave šljakeri a trgovci se pojave u petak ujutro i onda mogu biti dobre volje.
I onda počinje!
600 put na dan odgovor da taj trakor ima 82 konja, da je ta sijačica taj i taj zahvat, da je ta kiperica 12 tona, i da cisterna košta tolko-i-tolko.
Pojave se čopori osnovnoškolaca, podijele im se prospekti jer ih skupljaju na svakom štandu, uguraju se u sve traktore, pocukaju svaki šalter (naravno - ako se da nešto skinuti - super, ima suvenir).
Ljudi ko ljudi.... neki došli kupiti, neki samo žicaju kape no svakom moraš posvetiti par minuta.
Jedino što me veseli kod ovog jesenskog sajma je:
DA NE IDEM na sajam!
HE-HE-HEEEEEeeee