Jebe.h mi sve ja sam na svoje oči vidio kako guska gazi gusaka. Ili je išao samo u školu,pošto sam kasnije vidio i kako on nju gazi.
Inače, još sam nešto naučio o guskama, a to je da ON, nakon što mu ova nije dala prići u nastambu gdje je ona sjedila na jajima ( on je dobio izgon na 30 dana), kada su se izlegli mali, ovaj je urlao kao lud, naravno štiteći pomladak. E sad, primjetio sam da majstor stalno cupka u mjestu, kad je zajedno sa njima. I glupan je od silnog cupkanja ugušio jednog malog.
Cijelo vrijeme ga gledam i mislim si pa kaj to majstor ssvako malo s noge na nogu, kao da utabava nešto, cupka.
I to svaki puta kad je u njihovoj blizini, naravno da ga je ova pustila u nastambu, nakon što su mali izašli van iz jaja, i sad su svi zajedno svaki dan na paši. I on stalno cupka, sad već manje jer je već prošlo 20 dana od kad su izašli mali gušćići.
I onda sam skužio. Gusak je sretan jer su mali došli na svijet, i nezna kako bi pokazao tu svoju sreću pa cupka na mjestu.
I još nešto, ujutro kad izlaze van, obično je gusak prvi izlazio, ali sad mali trče ko ludi prvi, i odmah navale na travu koja im je najbliža kljunu. Inače, svaku večer prije spavanja im dam šrota, ali ujutro je sve prazno, i oni zapale na livadu i pokose sve kaj im dođe pod kljun.
To je razlog zakaj sam nabavio gusku i gusaka, da nemoram kositi travu.
Tu su se guskice skupile jer im je bilo šljiva, a mama ih ne ferma ni 5%.Možda su 10 dana stare.