Evo prvog izvještaja... Malenu guskicu sam izdvojila i stavila u posebnu kutiju koja je pored ove druge i s njom dijeli pojilicu (sa svake strane kutija su prorezi).. Kutija je osjetno manja od ove di su patkice, al valjda će joj biti i toplije (ima svoju žarulju unutra)..
Uglavnom, cijelu noć sam ju ostavila odvojenu.. plakala je dosta jer je bila sama no htjela sam da se bar malo odmori.. Jutros prije posla ubacila sam joj i veću guskicu da malena nebude baš cijeli dan sama..
Ovaj veći baš lijepo napreduje, živahan je, glasan, jede kao terminator...
Znatiželjan je, voli grickati, glasan je kad mu nešto ne paše ili samo želi na ruke...
A malena s bolnom nožicom je tako nježna, malo jede, kao vrapčić
Srce mi se steže kad ju vidim takvu.. . Malo je šepuckala po kutiji, ali dosta tugovala dok je bila sama.. Navečer sam ju izvadila pa ju malo mazila u krilu, to ju je umirilo.. Legne se više onako na bok, bolnu nogicu je istezala, pružala pa opet podvlačila pod sebe... Baš se malena umirila u dlanovima kad sam ju držala tako da nema opterećenja na nožici...
Pa sam ju probala nagovoriti da malo više pojede.. Uz opasnost da me prozovete pacijentom i čudakinjom (ako već niste
) moram spomenuti da sam joj nudila kruh od posija koji sam sebi radila, malo jogurta (to je probrljavila i umazala se cijela
), čak sam joj i tunu ponudila no i to je samo malo liznula..
U vodu im dajem Muvisel ... nadam se da bude bolje....
doh): Nisam pametna što s njom ..Ako je sama plače, kad stavim sivog guščića on je veći od nje a i puno je živahniji pa ju i on nagazi (dobro, opet nije velik kao patkice)...
Patkice planiram kroz kojih tjedan dana van staviti... Valjda im nebude prerano.. Tad će imati negdje 4 tjedna... Imam jednu nastambu na vrtu, no planiramo ponovo složiti "boks" na dvorištu ispod stepenica gdje će mi biti na oku, a opet u zavjetrini, imaju zemlju pod nogama, biti će dobro ograđene da nemogu mačke do njih, a opet će se naviknuti na prisustvo pasa i maca u blizini dok se gledaju kroz žicu...
: