Očito ćemo ih morati zatvarati..
Liza, komadić kosti je bio onak, veličine nokta na palcu, kao zapravo komadić hrskavice... nema drugih kostiju.. samo to.. I perje sa tragovima krvi..
ono što me šokiralo je razdoblje kad se to desilo : U 9 ujutro susjeda ih je vidila još žive, u 5 popodne sam ja došla u vrt i više ih nije bilo... Dakle, tokom dana je bio pokolj.. E sad dal bi lisica išla po danu?
Moje patkice nisu u gajbi već unutar ograđenog vrta imamo ograđen prostor posebno za njih.. Sve ograde su od onog pletiva u roli.. S tim da do petka su one mogle same izaći iz svog ograđenog dijela u drugi dio vrta / voćnjaka (ciljano sam im ostavila rupu pa su same izlazile kroz nju i vraćale se)...
Ali problem je loša ograda koja okružuje cijeli vrt.. stara ograda i na par mjesta dosta niska, recimo možda metar visine na par tih mjesta.. Iza te ograde di je nisko je prazno polje, a dalje je šikara, tvornica koja je napuštena, a i romsko naselje u kojem ima puno pasa..
Nažalost, tih sirotih lutalica ima čudo, a susjeda kaže da nikad nije vidila lisicu tu blizu naših kuća dok je viđala pse po toj livadi iza vrta.. Primjetila sam da je trava savinuta iza te ograde (duboka je trava pa se vidi da je polegla di je nešto prošlo), a i vrh ograde bio je savinut.. Taj isti problem bio je i kod susjedove ograde koji na svojoj strani uopće ne krpa ogradu i prepuna je rupa, a onda kod naše strane natrpao je neke daske i bez problema se bilo kaj moglo popesti.. i tu smo vidili malo savinutu žicu na vrhu..
Za vikend smo krpali žicu i podizali ogradu na tim mjestima tako da je tamo preko 2 metra visine sad...
E sad, dal bi se lisica penjala po ogradi ili traži rupu? Dali bi išla po danu? Moje više ne puštam van dok se to ne riješi...
A za pse, sve me sram reć, no imam 3 komada i nisu niš skužili iako je dvorište povezano s vrtom i bilo je otvoren prolaz tamo.. Jedna kuja je dosta stara , drugi telac je zaigran, a najnoviji član je maleni čupavac koji je nedavo došao s ceste (moguće da je i on bio član tog lutajućeg čopora) a on je plah i nije da je baš nešto čuvarski raspoložen :=-: