• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Guske i patke

  • Temu pokrenuo Mister x
  • Datum prvog posta

anser

Član
Tu od
7 Pro 2014
Poruka
60
Danas bi trebali da se legu pacici. Bila su dva jajeta pocrnela ali sam mislio da je to do boje paceta ali nije. Pace je uginulo I patka je izbacila jedno jaje sinoc I razbila ga I pojela. Jutros sam ja izbacio drugo. Strah me je da nije sinoc kada je ustala prehladila jaja jer je jos 20-ak minuta namestala gnezdo jer je jako smrdelo na to jaje. Da li znate da li je prehladila jaja ili nije? Jos se ne cuju pacici, danas im je 35 dana..
 

ninci

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
206
Za pačja jaja je normalno da se moraju hladiti i po 20 minuta, tako da ne vjerujem da ih je time što se malo digla i namještala gnjezdo patka "prehladila".
Ali imaš drugi problem, pačjim jajima inkubiranje traje 28 dana, 35 je puuuno previše i to ti znači da nećeš imati niti jednog pačića.

Propuh... izgleda da ćemo se morati nešto dogovoriti i platiti čovjeku pivu. ;)
 

Liza

Član
Tu od
21 Lis 2014
Poruka
201
Mosusne sjede 35 dana na jajima.
Sretno i javi kad bude novosti. A i slicica ne bi bila naodmet :)
 

anser

Član
Tu od
7 Pro 2014
Poruka
60
Sad sam poslusao jaja kada je ustala da jede i cuju se, 2 su nakljuvana. Bude slicica. :)
 

anser

Član
Tu od
7 Pro 2014
Poruka
60
Poceli da se legu pacici, za sada 2 i ostali su nakljuvani. Malo se oduzili, u petak im je bilo 35 dana..
 

Lan@

Član
Tu od
4 Tra 2012
Poruka
61
Ovih dana me nije bilo na forumu, klala sam svoje patke....Kakav je to bio posao.Sto prorasta, sto paperja, sto badljeva..Bas je bilo gadno. Probala sam ih vrtit i u cerupaljki ali nikakve koristi samo pinceta i opleti. Prosijek zaklanih bile su od 2500 g do 3200.
 

anser

Član
Tu od
7 Pro 2014
Poruka
60
Jutros su se izlegla 2 paceta I od tada ih nisam gledao. Da li moraju odmah danas da jedu ili mogu I sutra?
 

valentin

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
48
evo da se i ja pohvalim..nocas su mi se izlegli guscici ima ih 7.Naime,jedan mališan kao da nema ravnotežu...kad stane na noge njiše se naprijed-nazad kao da ce se prebacit.Ima li netko savjet kako mu pomoć
4kb514.jpg
 

anser

Član
Tu od
7 Pro 2014
Poruka
60
Patku sam stavio da lezi na 13 jaja. 2 su uginula u jajetu, jedno sam ja izbacio a drugo patka. Jos 2 su uginula u jajetu a jedno jaje sam razbio i u njemu pace kome je ostalo jos zumaceta. Tako da ih ima pet izlezenih i jos 3 da se izlegu(piste i kljucaju), ako se izlegu. malo se oduzilo...treceg im je bilo 35 dana..Patka je jako divlja strah me je da i ove ne izgazi.
 
Posljednje uređivanje:

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Ako cujes da piste i kljucaju po ljusci a tesko prokljuvavaju mozes im malo pomoc da izadju,,,
 

anser

Član
Tu od
7 Pro 2014
Poruka
60
Pronela i moja guska :D. Bila je napolju pa nije mogla da snese na gnezdo. Koliko jaja snese da bi se razlegla?
 

Liza

Član
Tu od
21 Lis 2014
Poruka
201
Koliko je na kraju patkica?

Ja o guskama ne znam nista :(

@Valentin, preslatke su guskice. Ako ikad prevladam strah od gusaka, i njih cu nabaviti.
 

anser

Član
Tu od
7 Pro 2014
Poruka
60
Sada sam probao da slikam patke ali ne mogu jer je patka jako luda odmah skace. Sada su u kavezu, a kada ih za neki dan prebacim na pod bude slika. Jos ne mogu svi da hodaju bas najbolje. Upalio sam im sijalicu I sipao hranu I vodu I bice tu par dana dok malo ne ojacaju. Kako im pridjem odma skace I po njima pa me je strah da ih ne podavi.

Da li guska nosi svaki ili svaki drugi dan?
 

Liza

Član
Tu od
21 Lis 2014
Poruka
201
Lijepo :)
Moji pacici nisu bili pod patkom, pa ne znam kako to ide kad su s mamom, pretpostavljam da je sijalica samo zbog svjetla.
Pazi da ne ispeces mamu-patku :icon_mrgreen:
 

anser

Član
Tu od
7 Pro 2014
Poruka
60
Svi su dobro,osum jednog paceta koje je zadnje izasl0, ne moze jos da hoda pa sam ga odvojio u kutiju pod sijalicu jer je samo lezao,verovatno se prehladio. Sada je digao glavu i bolje mu je. Sutra kada se malo oporavi vraticu ga kod majke i mislio sam da ih pustim na pod i da prostrem slamu, imaju vise mesta. Kazu da ce za vikend biti lepo vreme pa ce sa majkomm napolje na travu :)
 

Dioniz

Član
Tu od
6 Velj 2015
Poruka
61
Ajde poslikaj malo da ih vidimo. Baš me hvata nešto da si nabavim par patkica.
 

Najnoviji postovi

Na vrh