S koje strane si spojio potis ?
Probaj skinuti ovaj preostali ćep . Ako ispod njega ima još jedan skini ga pa probaj dali je prolazan .
Isprobati možeš i puhanjem usta na priključak .
Pretpostavljema da spajaš potis/povrat na ova hrđava priključka kod stola .
:finga:hrđava priključka kod stola.
a navodno je radio prije nego sam ga ja dobio
kažete da ulje ne izlazi iz razvodnika, i da može ići gore dolje, a jel onda ulje izlazi?
Zar ni ti ne čitaš ? I ti si do ušiju u nećijem dekolteu:rolfer::rolfer:artyman:Imam problem sa hidrauličnim razvodnikom. Do sada sam imao jedan manji kalač spojeni direktno na traktor i upravljao sam s njim sa ručkom za kipu, ali tako mi je uvijek netko trebao na traktoru pa mi se to ne dopada. Sad sam nabavio razvodnik, crijeva i sve one nastavke za prilagodbu crijeva na razvodnik i cilindar. Danas sve to spojim i pokrenem i čuje se jako zujanje pumpe, skinem crijevo koje ide iz razvodnika, pokrenem pumpu kad iz razvodnika nejde ulje već samo stvara pritisak na ulazu u razvodnik. Sa cilindrom mogu upravljati gore-dole, samo nesmijem ostaviti razvodnik u srednjem položaju.
Da li netko zna o čemu je riječ, što se je moglo dogoditi u samom razvodniku?
Da li je netko to već otvaral pa mi može pomoći. Prije nek sam ga dobio bio je testiran i radio je, a 100% sam siguran da nije ništa upalo u njega!!
Zanima me i je li tko radio što sa zračnim cilindrima, dobio sam jednoga pa bi nešto napravio sa njim da mi ne stoji i skuplja prašinu. Kako izgledaju razvodniki za zračne cilindre i koja im je cijena? Ako se spaja na kompresor da li onda izlaz iz razvodnika ostaje otvoren pa da izlazi zrak iz njega ili??
Ako tko ima kakva iskustva molim da nešto napiše!!
A baš je Trakošćansko jezero 3km od mene.Ne moraš ti meni vjerovat , hiti ga u jezero i kupi novi :lol:
Moja isprika, nisam na početku napisao da sam skinuo samo crijevo koje je na izlazu iz razvodnika, tj. ono koje se vraća na traktor, dok je dovod i cilindar ostao spojen. Uključio sam pumpu i u srednjem položaju na izlazu nije bilo ulja, a dok sam pomaknuo ručicu gore ili dolje na izlaz je teklo ulje.pa ako baš analiziramo svaku riječ, opet je nejasno dali ulje uopče izlazi iz razvodnika
jer čovjek piše "kad skine crijevo" ,dakle nije mi jasno dali je on vidio kud ulje ide ili ne ide (kad je skinuo crijeva ) ili su sva crijeva spojena ,
jer kad cilindar ide u drugom smjeru ,mora vratiti ulje prvim crijevom u razvodnik a iz razvodnika u povrat . Jel tak ???:evil:
Da li se to može iskoristiti? Da mi je još samo jedan zračni razvodnik pa da taj cilindar spojim na hidro razvodnik od prije i složim da mi cilindar cijelo vrijeme pomiče razvodnik gore-dole (pošto ne smije biti u srednjem položaju). :scratch:supz:
e sad je potpuno jasnorayer:
nemam pojma u čemu je problem
izgleda da poluga (klip) koja upravlja izlazima ne stane baš u srednjem položaju
tako izgleda ali iskreno neznam da li je to to jer po mojem prijevodu je to neka push pull verzija s magnetskim klipom??:scratchono na slici jel to ovo http://www.bertid.hr/proizvodbertid....Short stroke
Ako se ne varam to mogu provjeriti tako da uključim pumpu i onda ručicu razvodnika pomičem pomalo npr. prema gore ili prema dole i ako počinje teči ulje na izlaz, a cilindar miruje onda ta poluga ne stane u srednjem položaju nego je malo zamaknuta?
tako izgleda ali iskreno neznam da li je to to jer po mojem prijevodu je to neka push pull verzija s magnetskim klipom??:scratch
Ništa iz toga, ne funkcionira. Palo mi na pamet da baš razvodnik sa takvim karakteristikama trebam za zračni cilindar pa ga možda i tamo isprobam.Ako se ne varam to mogu provjeriti tako da uključim pumpu i onda ručicu razvodnika pomičem pomalo npr. prema gore ili prema dole i ako počinje teči ulje na izlaz, a cilindar miruje onda ta poluga ne stane u srednjem položaju nego je malo zamaknuta?
Imam problem sa hidrauličnim razvodnikom. Do sada sam imao jedan manji kalač spojeni direktno na traktor i upravljao sam s njim sa ručkom za kipu, ali tako mi je uvijek netko trebao na traktoru pa mi se to ne dopada. Sad sam nabavio razvodnik, crijeva i sve one nastavke za prilagodbu crijeva na razvodnik i cilindar. Danas sve to spojim i pokrenem i čuje se jako zujanje pumpe, skinem crijevo koje ide iz razvodnika, pokrenem pumpu kad iz razvodnika nejde ulje već samo stvara pritisak na ulazu u razvodnik. Sa cilindrom mogu upravljati gore-dole, samo nesmijem ostaviti razvodnik u srednjem položaju.
Da li netko zna o čemu je riječ, što se je moglo dogoditi u samom razvodniku?
Da li je netko to već otvaral pa mi može pomoći. Prije nek sam ga dobio bio je testiran i radio je, a 100% sam siguran da nije ništa upalo u njega!!
Zanima me i je li tko radio što sa zračnim cilindrima, dobio sam jednoga pa bi nešto napravio sa njim da mi ne stoji i skuplja prašinu. Kako izgledaju razvodniki za zračne cilindre i koja im je cijena? Ako se spaja na kompresor da li onda izlaz iz razvodnika ostaje otvoren pa da izlazi zrak iz njega ili??
Ako tko ima kakva iskustva molim da nešto napiše!!