• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hidraulični utovarivač za stajnjak

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Nema U445 dvije tone ni u ludilu...
Moj sa kabinom, svim uljima, otprilike pol rezervara goriva je skoro 2 T. Nema nikakvih utega i gume su 11.2-28. Ovog drugog bez kabine nisam imao prilike do sad nigdje vagnut.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nisu ti tam podaci potpuno točni.
Pogledaj ovaj podatak u zagradi (1850 kg). To potvrđuje Mane-ova poruka: s kabinom nekaj manje od dvije tone.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Je, samo koliko je ljudi vagalo traktor samo radi vaganja :)

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
Nisu ti tam podaci potpuno točni.
Pogledaj ovaj podatak u zagradi (1850 kg). To potvrđuje Mane-ova poruka: s kabinom nekaj manje od dvije tone.

Pa nisam ni reko da su to 100% tocni podaci. Nego sam samo uzo za primjer.

Jer ak IMT 539 ima 1600kg, pa onda u445 s prednom vučom mora imati više od 1850kg. Nemre biti tak mala razlika u kilaži, jer izgleda puno masivniji.

Malo skrećemo s teme. :)

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Je, samo koliko je ljudi vagalo traktor samo radi vaganja :)

to je istina, mi smo(odnosno otac) jednom davnih dana naletili na jednu vagu i tada se je traktor vagnul. Nosil sam ja i sa malim 533 svoj utovarivač al samo po ravnom ide, kad treba uz neko veće brdo onda sam u rikverc išal. Po cesti ide i uz brdo bez nekih problema, treba malo samo pripazit da ga ne zaljulja jer onda diže prednji kraj.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Maneov ni jedan U445 nema prednji pogon ;)

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Tako je, nema ni jedan prednji pogon. Al kad prikopčam jedan za drugog i brdo bi odvukli ;-)

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Pozz forumaši !!! Kupio sam HU-4 Gramip trebao bi izmjenu ulja u njemu,pa dali netko zna koliko ide ulja u njega?

terminator99

Aktivni član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
284
Kolege može mala pomoć, puklo mi crijevo i iscurilo ulje iz gramipa hu 6
koje ulje ide unutra i kolko ulja?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Hidrol 46 ili 32.
Probaj s 10 litri, pa budeš videl jel bu dost.
Kad ti se već to dogodilo, isprri cilindre i spremnik, očisti filter...

terminator99

Aktivni član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
284
hvala ZJ!

ma dogodilo mi se to u polju... tak da nisam mogao doma s njime
taman je 10 litara stalo u spremnik, valjda nije iz cilindara bilo sve iscurilo

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Ima netko dimenzije cilindara na gramipu? Malo kalkuliram nešto jer imam materijal skoro sav doma osim hidraulike pa me zanima da vidim dal mi se isplati ići u izgradnju ili nista od toga

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Zna netko kolika je debljina stijenke ove vanjske cijevi na osovini kojom se rotira utovarivač, znači ova cijev ispod razvodnika na kojoj je glavni podizni cilindar.

Prilozi

• PSX_20161231_124749.jpg
    PSX_20161231_124749.jpg
    6.1 KB · Pregleda: 86

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Razmišljam o tome da krenem u sastavljanje, cijevi imam, pumpu isto, jedino još cilindre i razvodnik trebam.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
To me i muči da me ne bude došlo skoro ko da ga kupim a ipak ima i tu dosta posla. Opet kakva je situacija trenutno si kupnju ne mogu priuštiti tako da ni sam ne znam što napraviti.

Najnoviji postovi

Na vrh