:supz: A gdje nabaviti , takvu klimu? Klima radi na principu da hladi na osnovi vlage u zraku,znači uzima vlagu a to nije dobro jer voće u skladištu treba veču količinu vlage,a klima je za ugodniji stambeni prostor izvlači kako kažu u narodu sparinu i hladi je.
Jel bi tko kupio panele za hladnjaču polovne ,stari su 7mj, smontirani i nije postavljen termoking .Sad su razmontirani i prodaju se a tip mi je dužan neku lovu pa bi ih dobio povoljno i isto tako povoljno prodao. ako nekog zanima raspitat ću se o točnoj kvadraturi i debljini panela.
Da paneli nisu slučajno u dugom selu lukačkom.
Ne u Đurđevcu, kao novi su ,nisu uopće korišteni
Ne u Đurđevcu, kao novi su ,nisu uopće korišteni
možeš li mi dati broj tel.da te zovnem i dogovorimo se ,da vidimo koja je to količina...
:supz: Svaka čast za hladnjaču i ja ove godine počimam pravit ali u zgradi imam postoječi objekat 4x8 m nekada štala samo lupim deku .
Pošto ču stavljat deku sada grede imam visinu do 4 metra gore štagalj koja bi visina bila zadovoljavajuća i gdje mogu nači el za hladnjaču da obložim iznutra inače prodajem sve pred kućom ali zbog ranijih sorata krušaka trebam kvalitetnu hladnjaču a poslje za skladištenje jabuke i kasnih sorata krušaka:?:
Kad imaš zidove i gotov objekat nisu ti potrebni paneli da bi napravio dobru hladnjaču potreban je samo dobar isparivač a zidovi i strop se oblažu sa staklenom vunom koja sa jedne strane ima aluminijsku foliju koja mora biti okrenuta u prostoriju. Ja imam u planu na taj način praviti dvije hladnjače 6x4x3 pošto imam gotov objekat to je najbolje rješenje. Mene zanima dali netko zna gdje se mogu nabaviti polovni ali ispravni isparivači.
Siki tak sam i ja mislio napravit jel imam prostoriju 6x5x3 i to bi mi bilo "mila majka" . Raspito sam se na par mjesta i bez panela nema priče. Ako staviš staklenu vunu opet moraš stavit lim, jel bilo kojim materijalom ožbuko ili stavio pločice gubiš vlagu. A dok staviš taj lim isto te košta . Tebi tu treba nekih 80 kvadrata + vrata. Panel se nađe i za 120 kn kvad. nije vrhunski ali ako ga montiraš u prostoriju bit će odličan a vrata i tak moraš kupit njihova cijena je od 5-15000kn. Imaš isparivače u firmi Frigomont i Izolit.poz
Zato staklena vuna ima aluminijsku foliju sa jedne sreane da ne dozvoli bilo kakve gubitke vlage.
Siki tak sam i ja mislio napravit jel imam prostoriju 6x5x3 i to bi mi bilo "mila majka" . Raspito sam se na par mjesta i bez panela nema priče. Ako staviš staklenu vunu opet moraš stavit lim, jel bilo kojim materijalom ožbuko ili stavio pločice gubiš vlagu. A dok staviš taj lim isto te košta . Tebi tu treba nekih 80 kvadrata + vrata. Panel se nađe i za 120 kn kvad. nije vrhunski ali ako ga montiraš u prostoriju bit će odličan a vrata i tak moraš kupit njihova cijena je od 5-15000kn. Imaš isparivače u firmi Frigomont i Izolit.poz
Kod mene su sve manje hladnjece u mom selu ih ima 20ak radjene tako sto se na zidove lepi stirodor 100mm pa nec mrezica i kleba neki su navukli i fasadu i to je to i funkcionise cini mi se dobro sa vunom niko nije radio ali neznaci da nemoze samo mislim da je ovako najjeftinije.
ma naravno,sve ovisi za šta ti treba. recimo meni je lani podrum bio od velike pomoći,a samo nekoliko stupnjeva razlike od vani. a podrum imam 10x6,šleper stane unutra.
Pa ljudi nemojte me krivo shvatit. Jel ja pišem na grčkom ili hrvatskom . Kažem Vam da se ne isplati improvizirat jel isto dođe. Npr taj stiropor da radiš : 10 cm stiropora je 40kn + mrežica + ljepilo i završni sloj + majstor pa to izađe u najjeftinijoj varijanti 150kn kvadrat a za 150 kn biraš panel od 10 cm s poliuretanom a ne stiropor. Da je to tak kvalitetno onda se nebi izmišljo panel. Hladnjača nije zajebancija , treba se malo raspitat kod ljudi koji je imaju godinam pa ćete čut. Svaka voćna vrsta zahtjeva drugačije uvjete, nije to kućni frižider pa svega nabacaš, ok možeš i to ali 10 dana na duže je veliki rizik da će se nešto pokvarit. Svaka voćna vrsta zahtjeva drugačiju vlagu i temperaturu. Ja nemam hladnjaču tak da nebi bilo da pametujem ali ako Bog da bit će ove godine .pozzzzzzzzz!
a jbg znaš kako je,ljudi svašta probavaju da prođu jeftinije,većina ni nezna koliko košta panel pa misli idem napraviti nešto sam sigurno je jeftinije itd. najskuplje je na kraju to ohladiti,ali dok se ima šta nije ni to problem:blackeye