• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hladnjača za voće

C

CVIJA

Guest
g. Cvijo pitanje koliko je koštao samo rashladni sistem ?

Oko 15000 evrona + dodaci za merenje i podešavanje vlage 3000 e tako da je to oko 18000e

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Mislim da u HR ima jedan ili nijedan hidrocooler. Ne znam zašto ? U vrijeme rata je bilo i poslije su nestali a u svijetu je nezamislivo radit bez njih a pogotovo breskvu ,jagodu ,trešnju........ Znam da je kod nas zadruga utopija ali valjda će se nać već jednom 10 ljudi koji slično misle a nisu prelakomi (((( :) )))))

Hidrocooler se napravi za cca 10.000 kn. Sama riječ mu kaže što je to ;) Prvi je sagrađen čini mi se 1996 godine i vjerovatno ja dan danas živ u Zadru. Poz

B

brle

Guest
Ako se tak jeftino napravi ne znam zašto ga nemaju odkupljivači, a cijena polovnog (ne znam više koji kapacitet ) koji je bio najjeftiniji je bila 50000USD. Krajem 6mj. idemo u Italiju u pokrajnu Emilia-romagna na 4-5dana. Gledat ćemo hidrocooler i rad s breskvom te nove sorte bresaka u rodu pa ću ti reć info iz prve ruke.

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Oko 15000 evrona + dodaci za merenje i podešavanje vlage 3000 e tako da je to oko 18000e

... kamara para... pitam jer sam kompeziro panele 8 cm za auto pa sam razmišljo napravit hladnjaču al izgleda da trenutno če ostat na razmišljanju.. :supris:hvala

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
danas gledo mašinerije polovne za hladnjaču,kompresori .isparivači,vanjske kondezatore ili kak se več to zove vlasnik te firme nažalost preminuo pa supruga rasprodaje.Vidio tamo 3-4 komore u dijelovima (demontirane 3x4,4x4tako nešto)
rashladnih vitrina svakakvih stalaža itd.pa reko ako koga interesira .Zvonis niš ne odgovaraš?

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792
u ponedjeljak ti stavim slike,u frci sam sa rezidbom,taman završimo jedan voćnjak,javi se drugi da hitno treba

P

pehist

Guest
danas gledo mašinerije polovne za hladnjaču,kompresori .isparivači,vanjske kondezatore ili kak se več to zove vlasnik te firme nažalost preminuo pa supruga rasprodaje.Vidio tamo 3-4 komore u dijelovima (demontirane 3x4,4x4tako nešto)
rashladnih vitrina svakakvih stalaža itd.pa reko ako koga interesira .Zvonis niš ne odgovaraš?

gdje si to vidio ??

P

pehist

Guest
pa koliko bi kosala jedna komplet hladnjaca, eto to me zanima

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
imaju od gotovih te komore kolko se ja kužim one se montiraju u neki prostor več ozidani ili ih trba još zaštitit a za hladjnače barem ono što ja smatram hladnjačom imaju te kompresore isparivače ...ja sam zbavio neke sendvič panele s kojima mislim napravit zidove i krov pa se sad raspitivam za tu mašineriju kad skomletiram javi ti šta bi to koštalo i koja kubikaža bi bila

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Juče sam na njuškalu tražio hladnjače i mogu reći da ih ima svakakvih i jeftinih i skupih na kamionu i samo sanduci od 2000 e po dalje.

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
mašinerija

hvala zvonis nije to ono što ja trebam odnosno što mislim da trebam.Bio danas sa majstorom i detaljnije gledo možda i kupim 3kompresora u seriji svaki od 7,5kw onaj dio vanjski (kondezator?) nema isparivača za to jer je to tjeralo rashladne vitrine cijena za to 12.000 kn... jel puno?

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
znam to ču još kupit poslije veli mešter 2 kom 2.000 eurića iz njemačke mi donese glancing nove, to bi bilo u kompletu cca 27000 kn +montaža +plin+ulje i ko zna šta če još trebat...

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
evo zvonis danas dovezo mašineriju dobio pride ovaj isparivač i rezervni kompresor dečki popijte plačam likovo :drinkers: kad se vidimo vračam pare za rundu:partyman:...

Prilozi

• 06042011836.jpg
    06042011836.jpg
    52.8 KB · Pregleda: 448
  • 06042011837.jpg
    06042011837.jpg
    49.4 KB · Pregleda: 564
  • 06042011835.jpg
    06042011835.jpg
    60.6 KB · Pregleda: 412

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
cca 340 m3+170 m3 predhlađenja odnosno pred prostor za sortiranje tako je u planu pa čemo još vidit oču na tom ostat ili če biti promjena . Kompresori su nekak u seriji spojeni pa ne moraju sva tri drndat ak ne treba a ak koji krepa tu je i rezerva.

Najnoviji postovi

Na vrh