• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Home made traktorčić.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Smilan,daj pročitaj zadnju rečenicu svoje izjave. Po tome tebe ne zanima dal bu naručitelj s tvojim strojem sigurno rukoval ili nedaj bože izgubil život. Ti odradiš,paru u džep, a dalje te ne zanima. Nekad ti je prst brži od pameti.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Neznam zašto idete u nekim čudnim pravcima. Kao neki poznavaoci uređaja i mašina iz mog ugla prosto dajete čudne komentare, takve je normalno da daju čisti laici. Koga i čime ja to varam zaista je čudno. 20230404_175303.jpg
Prije desetak dana sam na jednom traktoru paskvali izvadio ovaj mehanički volan i postavio ovaj konbinacijski. 20230407_100637.jpg 20230407_100718.jpg
Šta sam ja ovdje nekog zajebao, stavio pare u đzep pa propao posao. Tamo gdje nije mogao motati sa obje ruke sad može laganice sa dva prsta. Jel to prevara.
Bilo bi poželjno da ovu temu ne okrećete naopačke, kad ja neki detalj uradim vi pokažite svoj bolji proizvod.
Imao sam pre koju godinu neku debatu sa takvim mudrijašima u temi kalači drva, kako sam pobrkao silu snagu, obrtni moment i ko zna šta, u toj temi sam postavio od tada do danas najmanje 5 cjepača različitih izvedbi, dok svi ti mudrijaši nisu uradili niti jedan.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Smilane,nije mi uopće bila namjera vrijeđati i omalovažavati tvoj rad. Osvrnuo sam se samo na pitanje o sigurnosti tvog uratka. Tvoj odgovor je bil da te se ne tiče kud i kak se bu korisnik s tim vozil. Da,istina je da tvornica ne registrira auto,već kupac. Ali tvornica mora isporučiti tehnički ispravno vozilo spremno za registraciju. Znači nije riječ o tome da ti varaš,već o sigurnosti tvog uratka. To je bilo pitanje na koje si ti izokrenuo odgovor

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Bilo bi poželjno da ovu temu ne okrećete naopačke, kad ja neki detalj uradim vi pokažite svoj bolji proizvod.
Imao sam pre koju godinu neku debatu sa takvim mudrijašima
Svaka moja daljnja riječ bi bila suvišna.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Ako želite pitanja o sigurnosti o osiguranju, učešću u javnom saobraćaju itd molim vas otvorite novu temu.
Bilo bi poželjno za ovu temu da postavljate pitanja kako je nešto odrađeno i naravno predložite bolje konstruktivno rešenje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Zanimljiv projekt, barem meni.
Misliš da bu u tom jednoklipcu dosta života da zavrti to sve skupa?

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
20220205_122906.jpg Takav jednoklipac pogoni ovo, na sve točkove. Kod mene će imati veće izbor brzina. Naće se neka u kojoj će moći.Oko ugradnje osovina sam uzeo prednji diferencijal od samuraja.
Zadnji je jača varijanta nepoznat ali sa istim prenosnim odnosom i poluisovinama debljine na najtanjem 27mm što je po meni dovoljno.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
View attachment 59736 Takav jednoklipac pogoni ovo, na sve točkove. Kod mene će imati veće izbor brzina. Naće se neka u kojoj će moći.Oko ugradnje osovina sam uzeo prednji diferencijal od samuraja.
Zadnji je jača varijanta nepoznat ali sa istim prenosnim odnosom i poluisovinama debljine na najtanjem 27mm što je po meni dovoljno.
Ne bojim se ja za pogone, ako dobro vidim špere ionak nema nijedan.

Pital si oko mišljenja pa ja samo komentiram da bi tu čučnul bez brige jedan jači agregat ;)

I tako... Prije negoli je projekt i započeo, već je završen kao i mnogi ovdje...
Baš sam to danas komentital sa još jednim forumašem ali poznavajuči Smilana ja se nadam da nebu tak (y)

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Neke stavke ja nemogu da mijenjam. Slažem se da postoje bolje opcije. Neznam koliko ste u toku, ćovjek je imao frezu sa ovim motorom, u kompletnom, stanju sa malim gumama. Takođe je bio nabavio i neki divlji diferencijal za prikolicu uz tu frezu. Tražio je da mu na to dodam i zadnji pogon tipa zglobnog traktčića. Od toga sam mu predložio neku varijantu koliko toliko funkcionalnu. Nema neku posebnu namjenu rada osim neke prikolice po voćnjacima na selu. Uspio sam da mu predložim višlju i širu varijantu.
Oko varijante zadnjeg diferencijala sa šperom sam kalkulisao i odustao, jer nemogu upariti odnos sa prednjim. Da radim šperu nanovo nije mi pogodno kućište diferencijala, a i odo u dodatno bespotrebno vrijeme, jer izbacujem IMG_20210325_131807.jpg na tom difu doboše i stavljam diskove. Da je ovakva unutrašnjost difa tu se lako odradi špera, nešto ovakvo sam u prošlosti radio. IMG_20190323_094216.jpg

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Pa ako koristiš ladin reduktor nije ti toliko bitan odnos prednjeg i zadnjeg diferencijala , naravno sve dok ne blokiraš diferencijal u srednjem reduktoru , onda bi moglo nastati problema.

Smilan,daj pročitaj zadnju rečenicu svoje izjave. Po tome tebe ne zanima dal bu naručitelj s tvojim strojem sigurno rukoval ili nedaj bože izgubil život. Ti odradiš,paru u džep, a dalje te ne zanima. Nekad ti je prst brži od pameti.
A čuj , ni oni što prodaju noževe te ne pitaju dal ćeš ti sa njim nekog da izbodeš.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
20230418_134542.jpg
Juče sve pređemo sa podlogom danas pofarbano i polako montaža.
Diskove što sam našao za zadnju osovinu, da paše raspored rupa na vijke, malo su dublji pa sam sa nosačem kliješta malo kalkulisao. Glodalicom upustio u 6mm ploču, koja je 12 debljine da bi dobio potrebno mjesto za kliješta. 20230419_171859.jpg

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,998
Možda mi je promaklo negdje,motor mi izgleda kao LOMBARDINI LDA 96 ili 100?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Skidaj glavu .haha..to je bitna informacija za nas ..

sad si me podsjetio ,jednom sam radio mehanička klješta na disk..morao bi potražiti sliku da vide forumaši ziheraši certifikaši atestaši kak dela majstor bez diplome

Šteta da nisi mogao iskoristio taj mjenjač za prvi pogon..imao bi šperu.

Nek te ne zbunjuju moje ideje ..ja samo imam glasnu maštu

Najnoviji postovi

Na vrh