• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Home made traktorčić.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,359
To je bilo u opciji da se ugradi taj mjenjac sa točkovima i pridodati zadnja osovina. Točkovi su mali tako da je manja gozna površina, i manja prohodnost i ovi bez špere su u prednosti.
Doduše na ovom prednjem sam mogao odraditi šperu, ali sam otišao u potragu za felugama 16 koje pašu, pa da zadnji uparim i ajd sklapaju šta ima.
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,774
@smilan ne obaziri se previše na naše komentare, radi po svojem, najbolje što znaš i budeš uspio u svemu. Niti ti možeš znati što mi mislimo, ili želimo, niti mi znamo što ti misliš, a nisi rekao, a niti mi koji put sami sebe razumijemo.
Mi ti se koji put samo "kur*imo", napuhavamo da bi se dopali drugima, za to vrijeme ti radiš.

Želim ti da uspiješ u projektu.
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,359
20230420_092634.jpg 20230420_112430.jpg
Korekcija prirubnica, različite veličine i oblici rupa pa sam ih doveo na istu mjeru. Postavio sam probno oblik šasije da vidim kako će izgledati, a i da napravim raspored položaja reduktora i položaj motora. Biti će vjerovatno korekcija sve je popikato samo da drži oblik. 20230420_153710.jpg
 

CetojevicM

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2015
Poruka
123
Svaka cast zemljace, vidi se da imas samogradnju ispod nokta malog prsta, bas me cudi kako nisam cuo za tvoje ćereslo a nismo tako daleko
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,359
Da drugi je i profil šare malo ređa šara pa izgleda uži ali su iste dimenzije i ista širina. Da postoji varka i u slikanju što je bliže kameri izgleda da je veće.

Ko se ozbiljno bavi slikanjem i snimanjem onda mora imati opremu sa kojom se reguliše to.
Pogledaj po dužini šasije ovaj U profil, koliko je napred širi za duplo.
 

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
2,944
Hoće li biti i hauba, ostatak limarije?
Ili će biti tako čim jednostavnije 🤔
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,359
Imam u planu da bude hauba. Sad sam tek prošao pola posla.
Hauba, neku tablu sa nekim detaljima. Signalizaciju.

Sad mi je da spojim kardan između mjenjača i reduktora i da postavim papuče kvačila i kočnice. Motor je na nosačima. 20230428_200735.jpg 20230428_132100.jpg 20230428_200513.jpg
 

anton5

Član
Tu od
17 Velj 2014
Poruka
86
Sve mi dobro izgleda samo da se nekako može iskoristiti kardan da se postavi iza bio bi još funkcionalniji
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,359
Kardan će se postavljati. Postoji izlaz na mjenjaču i potrebno ga je sprovesti. Najvjerovatnije će ići napred i nazad izlaz. E sad to neznam dali ću stići da odradim sada ili naknadno. 20230428_132100.jpg
Ovaj donji izlaz vratila je sa dvije brzine na njega će se montirati manji kardan, njega nema potrebe dodatno uležištenje jer će se povremeno koristiti a i manje će imati uglove i bit će mnogo laganiji.
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,359
Ako ti unaprijed vjeruješ da su to "jednostavne kombinacije" oprosti mi - ali ja se odmah sad, unaprijed, bojim na što bude tako - olako izgledalo i za što bude korisno služilo.
Hajde molim te, očekivao sam "nešto ozbiljno" nemoj me odmah u startu razočarati.
Izraditi kvalitetne, lagane, trajne, dobro balansirane tačke je izazov, a kamoli ne stroj - traktor, s dvije pogonske osovine (4x4), s mjenjačem brzina, a da ne spomenem s upravljačem / volanom, te kvačilom / kuplungom i odgovarajučim motorom. Uozbilji se i s izjavama, molim te, nismo djeca.
I dalje ti želim da uspiješ, iskreno.
Kako si naveo da se uozbiljim sa izjavama, ova predznanja rečenica, ja sam ostao pri svome ozbiljnom stavu. Dali ti ili neko drugi to prihvata nemogu da menjam, mogu sami da postavim svoj rad, a drugi nek odluče dali je ovo neozbiljno.

Ovako to sad izgleda i po meni su to vrlo jednostavna rešenja, jednostavno praktične konbinacije i zasigurno kvalitetne za namenske potrebe. 20230429_080633.jpg
Glava upravljača je postavljena na središnjem dijelu šasije ili na osi gibanja prednje osovine. Promjena ugla nagiba prednje osovine u odnosu na šasiji ne stvara (bitnu ) razliku na gurajućoj sponi. Izabrano mjesto je upravljača je u takvom položaju da zadovolji većinu stavki za koje je namijenjen. 20230429_080618.jpg
Ovako izgleda položaj odnosa između glave volana gurajuće spone i glavčine točka, kad je u krajnjim položajima ili u središnjem. Sve je to u paralelnim odnosima. O balansu između prednjih točkova, to ostaje onako kako je fabrički odrađeno, to je isto ok.
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,359
20230429_080626.jpg
Malo bliže kako je postavljena glava volana. Iz moga ugla gledanja sve je prosto i jednostavno. Kako sam u početku naveo nije to ništa zahtevno za napraviti oko upravljačkog sistema. Dvoumio sam se na neki servo upravljač i odustao sam, jer i sam mehanički može sa lakoćom da odrađuje. Težina na prednijim točkovima bit će oko 300 kg maksimalno što nije puno.
Još ostaje da izradim poluge kočnice i kvačila i da to pospajam. Kvačilo će ići potezanje preko sajle, mada sam imao opciju na šipku ali odustajem.
Kočnice nakon postavljanja glavnog kočionog cilindra ide jednostavno spajanje 4 radne jedinice kočionih klešta.
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,774
Kako si naveo da se uozbiljim sa izjavama, ova predznanja rečenica, ja sam ostao pri svome ozbiljnom stavu. Dali ti ili neko drugi to prihvata nemogu da menjam, mogu sami da postavim svoj rad, a drugi nek odluče dali je ovo neozbiljno.

Ovako to sad izgleda i po meni su to vrlo jednostavna rešenja, jednostavno praktične konbinacije i zasigurno kvalitetne za namenske potrebe.
Samo ti radi, ja ti i dalje želim da uspiješ 100%.

(Imam blagi osječaj da si ti cijelo vrijeme uvjeren da ja tebe samo zajebavam, a da u životu nisam napravio, niti pokazao drugima ništa "slično". Samo sada, tu na ovom forumu, budem diskretno napomenuo da jesam nekog vraga i ja napravio, a i da su puno toga ljudi pratili, u živo, cijelo vrijeme izrade, dopustio sam svima da "gledaju i ispod suknje", ako me razumiješ. Bilo je mojih totalno samostalnih uradaka, ali i nekoliko kolektivnih, s kolegama. Nemam se ja čega tu na ovom forumu sramiti, ali ne želim o tome ovdje ni raspravljati. Eto, toliko za sad.)

PS
Ponavljam, želim ti, iskreno, da uspiješ.
 

Najnoviji postovi

Na vrh