Ja sam pravio vitlo sa sličnim sistemom ali sam blokirao srce i imao redukciju 4:1 , kasnije sam lančanicima imao još jednom 4:1 što je ukupno bilo 16:1 i bilo je jako sporo ali jako kao zemlja.
Zavisno od snage vitla koju želimo da dobijemo zavisi i redukcija koja bi se stavila , ako se diferecijal koiriti u ovakvom režimu rada dobija se redukcija 2:1 , lančanicima dodati još redukcije recimo 3:1 tako da se dobije 6:1 što je po meni neka razumna mjera , naravno ovdje može da se uračuna još nekih faktora koje ja nisam da bi se odredila tačna željena mjera.
Pojavio bi se možda jedan problem a to je odmotavanje sajle , pri odmotavanju bi se morala pokretati lančana redukcija i trkači u diferencijalu , neznam koliko bi to stvaralo otpora.
Ako bi se recimo lančana redukcija smanjila na 2:1 to odmotavanje bi bilo lakše ali bi onda konačna redukcija bila 4:1 što bi možda bilo prebrzo . Kao što rekoh treba sve faktore uzeti u obzir.
Kočnica doboša mislim da bi se lako riješila kao na recimo krpanu 4 , on ima onu ''zvrku'' i tu bi ga najlakše bilo zakočiti a i najmanje bi trpile ostale komponente mada vučenje preko sajle na podignutom vitlu mislim da nije baš najbolja ideja , bolje je lance zakačiti na one nosače na vitlu i tako vući , ujedno je i niža tačka kačanje da se traktor ne podiže.. Moje skromno mišljenje.
Još jedan problemčić je slaganje sajle , na ovaj način se dobije bubanj tačne negdje u visini izlazne koturače i nema dovoljno udaljenosti jedno od drugog da bi sajla sama tražila najbolju poziciju na bubnju , trebalo bi i to riješiti.
Ja sam imao one bočne valjke ali se javljao problem ako sajla ide malo iz kosa onda svu sajlu namota na jednu stranu bubnja što nije dobro.