• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Home made vitla za šumu

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Odlicno vitlo. Dobro si se dosetio da usrafis disk na dobos. Koliko je zuba veliki lancanik?

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
Veliki 50,pre sam probo bez diska mala je vucna sila,i ovakav raspored lamela a ne cela ploca mnogo manje proslajfava. na tajfuna sam dao 80e za ove 4 lamele bolje da sam uradio ovako.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
da li je gus , kao marijal bolji za prijenos momenta u odnosu na "željezo" '

zašto nisi pomočnu koluturu montirao niže ?

btw perfekcionistički posel

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
Da gusani disk,kazu da se manje greje i bolje hvata za njega lamela,neki dan sam namotavo sajlu novu, izvuce traktor kud proslo vitlo nije moglo sa ravnom lamelom i bez diska.
I netreba velika sila kad se drzi rucka lamele tajfun je robija non stop vuces ko lud.

Posljednje uređivanje:

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Moje vitlo ima lamelu na celu plocu i direktno je u kontaktu sa dobosem, bez diska. Kad zakacim celo drvo sa granama i kad grane zakacinju potrebno je stvarno jako da se potegne da ne prokliza lamela. Ovo si ti stvarno dobro resio.

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
Da to je i mene izluđivalo, i moralo se mnogo zapeti na polugu i opet ne ostvari veliku vucnu silu,mala je amortizacija te lemale.Ovako se bolje hladi i bolja vucna sila.
Probaj staviti samo lamelu iz delova mislim da ce nesto biti jace.

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
Što da ne i to sam razmisljo al ovo mi vec bilo kupljeno.
Ova obloga je blago savijena, i tako sam je ostavio samo nitne na sredini tako da ona radi kao gibanj vrlo malo, Al dobro lepi.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Mikser , od čega (ili kojeg materijala) su ti one kockice umjesto lamele?

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
Mnogo bolje neg cela obloga,ima rodjak takav sistem lamele samo dosta jace vitlo i vece,stavio je samo vece komade, kaze ceo dan radi bez greske.
Gasio univerzala kad zapne.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Lijepo napravljeno vitlo, mislim da će osovina na kojoj je napravljeno usporavanje brzo nastradati. Izgleda mi tanašna sa obzirom na opterećenje koje se tamo javlja.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
https://www.youtube.com/watch?v=zQgm53KJLKk
Evo jedno homemade vitlo,radom sam zadovoljan,izgled u sumi i nije bitan,mislim da je bitnija cijena samoizrade,sto bi trebao bit cilj.
Necu puno opisivat,u zadnje vrijeme nema komentara na neke uratke,ali to i ne trazim,zainteresirani ce se vec javit,
Bice valjda jos videa,,,,,,
Za one koji rade,a imaju tu mogucnost,stiftovi obavezno,,,ne kuglice za uklop lamele,ja sammjenjao sistem na ovom,i to je nebo i zemlja ,,,,bolje naravno

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Štiftovi imaju bolju geometriju od kuglica , isporučuju daleko veću silu pri manjem naporu na polugu.

markony

Član
Tu od
1 Kol 2011
Poruka
357
Najbolje vitlo je ono koje zarađuje dok radi,sve druge pretpostavke i kombinacije su manje važne.
U nekim slučajevima je veća isplativost da netko drugi odŕadi posao,nego ga sam odradit.

Najnoviji postovi

Na vrh