Zdravo zivo moji Helmiti(Balkanci)ovo je stari naziv za nas prelijepi Balkan-Helm to bi po njemacki znacilo sljem.
Imamo danas prekrasan suncani i topao dan jer ste vi to trazili,iako je u Sarajevu nocas bilo -7 i Pristini -4,3 vjerujem da su samo to bili izuzeci.
Kao sto vidite zima nikako da dodje
,no bio bi red da imamo bijeli bozic dali se slazete,mozda mi to mozemo zazeljeti i uraditi.
Mozda bi trebalo ove zime pasti preko metar snijega da zatrpa moronu,da sve stane,da se svi odmorimo i da propadne konacno antisistem koji nas gusi.
Pa odluka je na nama,ako to narod bude trazio tako ce i biti i uvijek je tako bilo.
Inace sam danas imao burnu noc,najmladji unuk sace ubrzo godinu, spavao sa mnome i skvo,u pola tri ga zena nuckala pa zaspo,opet u pola sedam se probudi.
Kaze moja draga skvo...to je njegova vura i mora jesti,ja ga stisno ksebi probo dati flasicu,malo potego i stade i udri opet u plac.
Borio sam se tako snjime jedno 15min. zena non stop kvocala da ide snjime u drugu sobu,nisam dao i tek se smirila dok se nisam razdero.
Na kraju djetesce zaspalo i spavalo do 9 i15,otvorio okice i bio radoznao i radostan,sto mislite zasto,no o tome cemo u nekoj slijedecoj bajci.
Svima vama lijepu i suncanu Nedjelju i mislim da netreba da vama govorim ,djeci prirode ,sto da uradite za svoje zdravlje.👨🌾