Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 9,922
A može li mi tko od vas "profesionalnih" drvosječa objasniti što će sa tim podatkom?
To je trebalo biti moje sljedeče pitanje ZJ-uA može li mi tko od vas "profesionalnih" drvosječa objasniti što će sa tim podatkom?
Nisi mi odgovoril na pitanje koja je razlika između broja okretaja pri max snazi i momenta max kojeg daje na nižim okretajima?Shvatite da postoji nazvana snaga, maksimalna snaga, maksimalna brzina vrtnje, brzina vrtnje npri nazivnoj snazi, brzina vrtnje npri najvećoj snazi...
A kaj je ono moment max na rpm?
I jel ima podatak za max broj okretaja rasterečenog motora?
Evo ti jedan video pa reci da li je 555 spora, video je na fb a ja u sumi nemam vremena dizat ga na yt.Meni je bitno za slučaj da mi padne na pamet da umjesto Stihla uzmem sa sobom u šumu Husqvarnu i onda se tamo suočim sa činjenicom o manjem broju okretaja, a više mi se ne isplati vraćati se doma.
Primjer, pa ti bude jasno:Nisi mi odgovoril na pitanje koja je razlika između broja okretaja pri max snazi i momenta max kojeg daje na nižim okretajima?
Pun gas, kao i uvijek.U kojem području bi radil z njim?
Pa čovjek je pitao koja je razlika u specifikacijama i to je to.Dobro i šta da ja radim sa tim brzinama?
Jedino.....moj brže ....
Znači u konačnici dolazimo do zaključka da je istina ono kaj je @lijeskakc pital?Ovaj podatak govori da pila najviše može dati od 9600 do 8100,
Gledam malo podatke o broju okretaja i vidim da pile novije generacije (555, pa čak i 592 XP) imaju navedeni max. broj okretaja= 9.600 okr/min. Za usporedbu moja stara Stihl 064 ima max broj okretaja 12.500-13.000. Koliko je broj okretaja bitan za brzinu rezanja? Imam i starije pile (051 i 08 s), one imaju mali broj okretaja i puno su sporije u rezanju.
Teška inžinjerska glupost, ako sam ja dobro skontal. Ti daješ manji gas a pila ima veči broj okretajaKad si u tanjim drvima, malo manje tišćeš gas, a pila se jednako vrti.