• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Jel ti se jako grije u tom predjelu?
Loša kvalitete opruga,probaj kupit u štilu njihove,meni ni na jednoj ne pucaju često,na 038 je jednom puko jedan nakon 15 god. i prožjenil m sva tri u setu.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Sumnjam da Stihl ima takve opruge, tako da od toga ništa.
U kakvom stanju ti je kvačilo, obično puknuće opruga zavisi od prevelike potrošenosti zvona i pakni. Naime, poveća se razmak među njima i to opruge ne mogu pratiti. E sad koliki j erazmak granični, to ne bih znao.

Matek89

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2013
Poruka
149
pozdrav,

sutra idem u trgovinu po 359...

pregledao sam sve i svašta a to je momentalno best buy (3800) kn gotovina

radim 30 m godišnje drva.

nadam se da nisam pogriješio.... pa ako ima neko nekakav pametan ili malo manje pametan savjet neka kaže

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
jesi gledal ove sa oznakom 4xx,možda su izdržljivije..pa budu duže trajale?

Matek89

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2013
Poruka
149
jesi gledal ove sa oznakom 4xx,možda su izdržljivije..pa budu duže trajale?

koje? 440 , 450?

pa to su hobi motorke s plastičnim kučištem .. 359 je poluprofi s magnezijskim kućištem i jača je više od pola konja od 450 a za istu cijenu

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da sad vidim sad da je na akciji i da je 100kn razlika pa je bolje ta 359... od 450e

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Ma ne mogu se te dvije motorke uspoređivat da se na glavu postaviš.. 359 "way to go".

pogrebnik

Novi član
Tu od
16 Kol 2013
Poruka
7
Ma ne mogu se te dvije motorke uspoređivat da se na glavu postaviš.. 359 "way to go".

359 je zakon za ići u šumu jednom godišnje,ja je namjeravam kupiti i to već dugo mada sad imam 236 i zadovoljan sam s njom,bolja nek Stihl MS 180

crni100

Član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
161
Jel ti se jako grije u tom predjelu?
Loša kvalitete opruga,probaj kupit u štilu njihove,meni ni na jednoj ne pucaju često,na 038 je jednom puko jedan nakon 15 god. i prožjenil m sva tri u setu.

Nisam primjetio da se previše grije ili nisam zapazio.
A zbog cega se moze previše grijati u tom dijelu?
Kvacilo mi izgleda u dobrom stanju ne mogu primjetiti neke znakove istrošenosti a baš sam se namijenjao tih opruga.

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
pozdrav,

sutra idem u trgovinu po 359...

pregledao sam sve i svašta a to je momentalno best buy (3800) kn gotovina

radim 30 m godišnje drva.

nadam se da nisam pogriješio.... pa ako ima neko nekakav pametan ili malo manje pametan savjet neka kaže

Ja ju imam več oko 8 god i koristim ju za istu količinu drva godišnje + kaj još pomažem vrendu i kumu pa se skoro još i tolko prikupi na mojih 30

Do sad nikakvih problema nisam imao tak da moj savjet kupuj

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Nisam primjetio da se previše grije ili nisam zapazio.
A zbog cega se moze previše grijati u tom dijelu?
Kvacilo mi izgleda u dobrom stanju ne mogu primjetiti neke znakove istrošenosti a baš sam se namijenjao tih opruga.

Moze se grijat zbog vise razloga,iglicasti lezaj,prenapet lanac,davanje gasa kad lanc zapne pa lamele klize,sigurnosna kocnica mije dobro postelana pa stalnolagano struze i grije sve.
Postoji i mogucnost da ti se nekaj izdeformiralo pa lamele nisu u centru ili casica.
Jesi osjetio nesto vecu vibraciju dok pilis na odredenom gasu?

crni100

Član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
161
Moze se grijat zbog vise razloga,iglicasti lezaj,prenapet lanac,davanje gasa kad lanc zapne pa lamele klize,sigurnosna kocnica mije dobro postelana pa stalnolagano struze i grije sve.
Postoji i mogucnost da ti se nekaj izdeformiralo pa lamele nisu u centru ili casica.
Jesi osjetio nesto vecu vibraciju dok pilis na odredenom gasu?

Nisam osjetio vibraciju nego moram pri pilanju da popuštam gas na ruci jer imam osjecaj da se pila rasturi od prevelikih obrtaja.
Ovu moju 272 nema sanse zagušiti, moćna pila stvarno imam osjecaj da puca od snage.
Inace nabavio sam je prije otprilike 2god.i jedino problem sa tim oprugama.
Poslije otprilike izaganih 10 m3 na trupčiće stalno strada 1 opruga na kvacilu.
Sumnjam da mozda ima previse otvorenu jacinu gasa ali posto nisam siguran ne bih da pomjeram šarafčiće kako je dosla poštelana iz Austrije.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Jesi kad mjenjal salicu di lamele hvataju?
Ili lamele?
Jel kupujes orginal opruge i kad mjemjas jel promjenis sve tri?
Pitam da uklonimo neke razloge.
Nekak najvise sumnjam na kvalitetu opruga.
:icon_scratch:

crni100

Član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
161
Jesi kad mjenjal salicu di lamele hvataju?
Ili lamele?
Jel kupujes orginal opruge i kad mjemjas jel promjenis sve tri?
Pitam da uklonimo neke razloge.
Nekak najvise sumnjam na kvalitetu opruga.
:icon_scratch:

Nisam nikad ništa mjenjao osim opruga.
Opruge su navodno original kupim ih od majstora sto pravi pile jer nemam blizu nijednu trgovinu ni stihl ni Husqvarnu.
Pri mjenjanju promjenim sve tri a dvije koje skinem ostavim rezerve.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Pa daj si probaj narucit postom orginal jer mi se sad cini da mozda tajmajstor ne radi od dovoljno zilavog materijala nego su krte i pucaju.

crni100

Član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
161
Kaj ih proizvodi pile?
Ne kuzim.

Majstor gdje kupujem opruge mislim da nabavlja u Banja Luci,u radnji ima te osnovne potrošne dijelove.
I naravno što kupi jeftinije ima veću maržu naročito kad prodaje pod original.
I ja sumnjam u kvalitet opruga.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ima u velikoj gorici servis pa zovi i pitaj jel salju postom.
Ako nebus mogel nac broj bum ga ja potrazit.

Najnoviji postovi

Na vrh