Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 11,243
Od kuda ti to?...
50 mm su ok,, 52 mm su preveliki i kaj ni placa su manji kanali i s time se nedobije na moči...
..
Od kuda ti to?...
50 mm su ok,, 52 mm su preveliki i kaj ni placa su manji kanali i s time se nedobije na moči...
..
Na nešto sam drugačije išao. Stave oni i naprave klip cilindar naravno pola motorke, možda je trebalo neke sitnice riješiti a oni kažu da je do cilindra, možda bi remont bio 50e ali mogu kako hoće.Original servis da račun i garanciju. tak da se daje nove djelove da nema poslje u garanciji 300 e za novi original cilindar.
plan mi je dobit dobru 365 /372 oe i ju složit sa .404 vodilicom... zakaj kaj več imam vodilicu sam ne pilu baš za tu namjemu
Praksa... nikad nisu bile original... original samo 48 i 50 novije x torq samo 50.Od kuda ti to?
drugi tip motora... to imaš ko 272 ? onda i usis od 272 i fergazer...Na nešto sam drugačije išao. Stave oni i naprave klip cilindar naravno pola motorke, možda je trebalo neke sitnice riješiti a oni kažu da je do cilindra, možda bi remont bio 50e ali mogu kako hoće.
Mnogo razlike u snazi između svakih 2mm cilindra.
Kod mene u h61 je 52 mm od jonsredice, motorka puca od snage. Nemožeš je ugušiti.
Ja sam iz 268 slozio 272... imaju isti donji dio i isti usis i fergazer... stavio sam meteor cilindar i bat 52 mm... dobra pila je to 👍drugi tip motora... to imaš ko 272 ? onda i usis od 272 i fergazer...
Pod emisijom podrazumijeva se količina CO2 u dimnim plinovima izgaranja, a kvalitet ili efikasnost sagorijevanja smjese goriva i zraka je nešto drugo.Ako proizvođač sa tim dodatkom koji ograničava okretaj vijka dize navodi da je to zbog emisije gasova to je glupost. Emisija je najbolja kad je najbolje sagorijevanje. Sagorijevanje zavisi od smješe vazduha i goriva. Gorivo se reguliše diznom. Vazduh nikako ( onaj koji prolazi iz filtera kroz grlo karburatora) a može da ima različite parametre vlažnosti i atmosverskog pritiska i temperature. Recimo -10 i 50 je ogromna razlika a da nepričam o nadmorskoj visini.