• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,995
Mislim da ta mala nema regulacije protoka ulja.
 

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
Hm, a da prvo utvrdimo kaj je to lokva?! Može koja slika? Da ne bi to bilo čisto normalno mazanje lanca koje je kod svih čistih motorki prisutno.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,661
Normalno je. Ispod mnogih je fleka.

Može biti mala fleka, ali ne lokva kako je opisano. Znači da nije odgovarajuće ulje ili je nešto neispravno. Staviti odgovarajuće ulje i onda vidjeti kako će biti.

Može jedino biti malo više ulja, ako pila radi na leru, ne kod svih.
 

husqi236

Novi član
Tu od
15 Velj 2017
Poruka
6
S tim da ta fleka nije od juče samo, vec od zadnja 2x kako sam je palio stavio sam je na isto mjesto. I ulje sam uslikao.
fp2cyr.jpg

qsp7kp.jpg

2wnpixs.jpg

b5nz11.jpg
 

stipan996

Novi član
Tu od
8 Pro 2016
Poruka
13
Kod mene je h353 vec 5,god. Isto ulje koristim nemam problema. Vidi saraf za regulacoju ili gumocu na cepu da nije.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
Osobno mislim da je to drek!? Ništa, normalno mazanje, ako se mene pita. Pa pila je nova, da vidiš kad ju 'zaprašiš' malo, ne bude niti kapljice :biggrin:

Naučio mene jedan jako dobar forumaš, kojeg iznimno cijenim, da svaki malo bolji gazda ispod svoje pile ima i krpu, pogodite zakaj :icon_wink:
 

husqi236

Novi član
Tu od
15 Velj 2017
Poruka
6
Hvala ljudi na odgovorima.
Malo sam je palio i onako na suho radio sa njom, turirao je i ostavio da vidim kolik oce ulja iskapati, nakon sat vremena sam je pogledao i nije toliko strasno bilo.Sad i na nekom forumu citam isto covjek reče da malo više ulja hoce uzeti i izbaciti, sto bi trebalo biti onda i uredu sa mojom. Daj mi recite koliko je normalno da trosi ulja tokom sječenja ? radio sam neka drva i potrosila si mi je neka 3 serezrvora i nepuna 3 ulja onako dodaovao sam joj ulja kad i goriva da ne bi sjebao lanac
 

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Nije bilo dovoljno piljavine da pokupi to ulje pa se zato i ocijedilo sa unutrašnjosti. Ništa strašno, sad za ubuduće znaš da ispod podbaciš neku krpu, karton i slično.

Normalno je da uvijek prije potroši gorivo nego ulje, otprilike na tri rezervoara goriva dva ulja (bar mašine sa kojim sam ja radio). Kad nestane goriva sve puniš do vrha, malo odmoriš pregledaš lanac i po potrebi naoštriš ako je koji zub dobio po glavi i to bi bilo to.
 

husqi236

Novi član
Tu od
15 Velj 2017
Poruka
6
Super hvala ti, lakse mi je, mislio sam da je dosla sjebana, ali sta ces pocetnik sam tek budem naucio jos dosta.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,661
Pa i nije neka fleka (drvo je pa se proširilo), ništa strašno.
Ali dobro je znati da ako su bude dešavalo da ponekad bude malo više ulja (tu ispod kvačila), znači da se začepila ona rupica na maču i ulje ne ide u vodilicu nego se cijedi dolje.
 

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Kučište oko pogonskog zupčanika je čisto i sasvim normalno da je lanac koji se vrtio u prazno nabaco ulje po kučištu i to se cjedi polako dole.Kad bu pila radila u drvetu tad če kučište dobit naslagu od piljevine i tad skoro da neče bit curenja.U piljenju se ulje troši u drvetu i piljevina popije ulje pa tako sasvim malo baca po kučištu.
 

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
882
jel se meni čini, ili je stvarno neki posebni ključ za štelanje karburatora za husqvarnu?

tip 435 xtorq... malo mi brže vrti na leru dok se zagrije, pa sam pokušao šarafcigerom štelat, al nikako da uhvati...
 

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
882
10 eura jedan? LoL... baš ću vidjet sutra kod kolege koliko bi za štelanje, a koliko je šarafciger..
thx.. :)
 

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
To ja radim ali nisam htio reč jer tako se ne bi smjelo radit,nekak šalabajzerski izgleda.
 

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Takvi su oko 2$ za komad na ebay. Ima čini mi se 8 različitih, pa ako je preskupo da se kupe svi onda samo one koji su potrebni.

E da, imaju dvije vrste. Neki slabiji sa malom drškom (ti sa oglasa) i drugi malo jači pa mislim da je bolje uzeti te jače bilo da je samo jedan za sebe ili cijeli set za servis. :)
 

Dimnjacar

Novi član
Tu od
20 Velj 2017
Poruka
9
Pozdrav grupi;
Vidim da ste strucni pa bih Vas zamolio i takav odgovor!
Planiram kupiti Husqvarnu 450 x torg koja bi godisnje prepilila 20 tak kubika cerovih klada u metre. Pa me zanima omijer kvalitete te pile. Mislim da je i cijena dobra oko 3600 kn. Unaprijed hvala.
 

Najnoviji postovi

Na vrh