• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

nescafe2

Član
Tu od
4 Lip 2020
Poruka
53
Pa 440 II je definitivno u toj klasi ako gledamo brojke...

137 2,2 ks vs 2,4 ks
137 4,6 kg vs 4,4 kg

Duzina vodilice ti ostaje ista, zapremina cilindra 440 II je nesto veca a kako je novija laksa je od 137, dakle nebi trebalo biti iznenadjenja.

nescafe2

Član
Tu od
4 Lip 2020
Poruka
53
Hmmm, ali 135 je dvobojna
Kupis spreja pa pofarbas motorku u maskirno ako treba 😂

Nije 135 tako losa koliko me odbija cinjenica da bi trebao platiti nesto 100€ vise u odnosu na ono sto je bilo sa tim specifikacijama 2014 godine. Znaci odradio 20min u sumi sa 135 i dosao do zakljucka da to nista nije bolje od moje stare 435 a trebao bi dati 100€ vise?? Ma nema sanse... a i zvoncala/zveketala nesto u leru, vlasnik veli meni to je normalno, ne cuje se dok rezes ili das gas...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Imam ja 135 već 5 godina i super sam zadovoljan.

Nešto posebno ne mogu reći jer se ne razumijem. Ali iskrcio sam šikara i starih voćnjaka s njom. I par puta išao manja drva praviti i radi kao prvog dana..

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Jesam lijepo rekao da se ne razumijem u pile 😁🤣.

Ja ju uzmem i pilim. Ako vidim da ne mogu zovem kolegu šumara 🤣

Usput. Šta kažete na hq 450?

Jel bolje uzeti 440 ili 450?

Uzeo bi neku da je malo jača od 135...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
450 ti je 10ccm veće zapremine, 0,9ks jača, 0,4 kg teža i 90 eura skuplja

Ne zanima me puno razlika u snazi. Koliko meni treba u 90% slučajeva je 135 dovoljna..

Težina malo igra ulogu, ali nije to velika razlika.

Jel ima razlike u kvaliteti i izdržljivosti? Koja se pokazala bolja?

nescafe2

Član
Tu od
4 Lip 2020
Poruka
53
Jel ima razlike u kvaliteti i izdržljivosti? Koja se pokazala bolja?
U kvaliteti nema, to je ista serija, isti materijali.
Izdrzljivost ?
To je tesko odrediti jer samu izdrzljivost definira posao koji radis s njom.

Eventualno je moguce da veca zapremina, veci cilindar stvara vise topline - dakle pre/grijanje jaceg modela ako hladjenje nije poboljsano, isto je moguce.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
U kvaliteti nema, to je ista serija, isti materijali.
Izdrzljivost ?
To je tesko odrediti jer samu izdrzljivost definira posao koji radis s njom.

Eventualno je moguce da veca zapremina, veci cilindar stvara vise topline - dakle pre/grijanje jaceg modela ako hladjenje nije poboljsano, isto je moguce.
Veća zapremina više snage. Zapremina je definirana prečnikom klipa i njegovim hodom.. koja gad od ove dve stavke da je veća daje više snage, bilo većim prečnikom klipa ili većim koljenom na radilici(ne praktično). Što se tiče toplote nema neke povišene , ona je definisana procesom sagorevanja i koliko otpada. Postoje mnogi modeli pila koji su isti i samo ime je razlika I precniku cilindrai niti jedna nema problem pregrijavanja. Recimo f61 i f66, h371, 372 i 365, sve je u cilindra. Čak sam pre 4 god na f61 umjesto 48 klip zamenjen 52 i nema zasad nikakvih problema a snage na pretek.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Sve se meni više čini da ću se morati ipak malo strpiti pa rastegnuti do 545 mark II...

Najnoviji postovi

Na vrh