Općenito ne volim duge i besmislene rasprave, ne volim "Ad hominem" rasprave, volim jasnu i argumentiranu raspravu pa sam izbjegavao komentirati tvoje postove i ovo sada što ću napisati ne odnosi se na tebe i tvoju osobnost jer ja te niti ne poznam osobno pa ne mogu niti suditi o tebi, ovo što ću reći odnosi se SAMO ISKLJUČIVO na tvoje komentare, pa idemo redom, prvo si bio oduševljen trgovinom Blažević, onda si ih popljuvao da su ti ukrali "bolju" vodilicu i podvalili lošiju, kada ti je nekoliko ljudi ustvrdilo da to nije tako jer ovi nisu neka prčija na pijacu nego ozbiljna firma onda si izjavio da kako mogu prodati ako ne znaju šta prodaju.
Da sam ja vlasnik/radnik u toj trgovini vjeruj mi da ne bi više ušao u tu trgovinu.
Nakon upozoravanja od nekoliko kolega forumaša da ne radiš preinake na pili jer možeš izgubiti pravo na produljenje jamstva ti si to ipak napravio...i ok, tvoja pila, tvoji novci, apsolutno tvoje pravo da to napraviš, ali da očekuješ da ti svejedno produže jamstvo...mislim, zapravo uvjeren sam da ništa od toga, ne znači da sam u pravu, to je samo moje subjektivno mišljenje.
Što se tiče "forenzke", nije mi potrebno da gledam filmove, ja samo malo se kužim u informatiku, malo sam se nekada bavio web dizajnom i marketingom, malo, ne puno, ali dovoljno da znam da svi branding manageri ozbiljnih brandova (u ovom slučaju Stihl/Unikomerc, Husqvarna/Drezga) rade svoj posao, a tu je uključeno praćenje i proučavanje društvenih mreža pa tako i foruma i toga što ljudi pišu o "njihovom" brandu i shodno tome reagiraju (ili ne) i kad vide da je netko tko se naziva "mbukal" na forumu pisao šta je sve radio sa pilom, isti onaj lik koji se hvalio kako je nadjebo sustav i dobio "bolju" vodilicu, a za tu vodilicu je rađena reklamacija sa serijskim brojem pile, jer svaka se reklamacija u jamstvenom roku veže za serijski broj uređaja...misliš stvarno da im je potreban dodatan razlog da ti odbiju produženje jamstva ili bilo kakvu slijedeću reklamaciju ukoliko dođe do toga?
Ono što si u početku napisao za gospođu koja radi u trgovini i koja ti je prodala pilu je u najmanju ruku neukusno, da ne pišem neke ružnije riječi, a nakon nekog vremena dijeliš objavu sa FB. u kojoj čovjek hvali istu tu trgovinu i istu tu gospođu nakon što si tamo vidio da 100% komentara na trgovinu je pozitivno i da su ljudi oduševljeni njima.
Dalje, ovo što ti je
@MUHA napisao za "onaj tamo glupan" je sarkazam, nije čovjek zavidan niti na nečijem poslu niti na znanju nego ti je napisao ono što se da iščitati iz tvog komentara, odnosno da si TI taj koji smatra servisera glupanom.
Da se razumijemo, ja tebe uopće ne smatram lošim čovjekom, nemam to pravo jer te ne poznam osobno, ne smatram te niti dobrim čovjekom, nemam osnove za to, sve što sam napisao odnosi se samo na tvoje pisanje, a sudeći po tvom pisanju smatram te čovjekom sa kojim nemam ništa zajedničko i nemam o čemu pričati.
Što se tiče ovakvih pitanja/savjeta kao ovog oko lanca uvijek ću pokušati odgovoriti da pomognem, ukoliko znam odgovor jer nikad nikome nisam želio odmoći. Na konkretno pitanje ne znam ti odgovoriti, ja osobno koristim samo x-cut C85 lance i Oregon exl, znači 3/8 1,5mm, jedino mi je na 550xp lanac 0.325 1,5mm, a za nju se niti ne sjećam kada sam kupio zadnji lanac, najmanja sa kojom trenutno radimo je 560xp iako i sa njom rijetko, većinom su tu 572xp i 592xp.