• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

mbukal

Aktivni član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
205
ak ti sa 61com ovakve trupce piliš za kaj onda ljudi kupuju HQ560/572... svi su oni bedaki same si ti bistri pametnjaković, ovakvi razgovori da nikome ne treba baš npr. 560tka ili 572ka kad takav posel se obavlja i sa 61com ni vu lokalnoj birtiji ne vrijedi, pa čak niti ispred dučana z pivskom flašom u ruke!

Posljednje uređivanje:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,596
ak ti sa 61com ovakve trupce piliš za kaj onda ljudi kupuju HQ560/572... svi su oni bedaki same si ti bistri pametnjaković, ovakvi razgovori da nikome ne treba baš npr. 560tka ili 572ka kad takav posel se obavlja i sa 61com
Evo poslusaj dobro zvuk husg, dali opada broj obrtaja, šta se dešava sa 462, pogledaj vrijeme rezanja. Pogledaj dobro precnika, h61 reže perac, a štil ovrsku i jos keravu i uporedi. h61 je stara 35g tad bila a ona je pr mjeseci.
Moli te nemoj uspoređivati nikakav šumski rad ni sa čim ti nemaš to iskustvo, ni sa motorkama, niti vitlovima , niti traktorima niti bilo kojim uredajem koji se koristi u šumi. Da bi zna nešto o tome mora se provesti mnogo rada u šumi.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,596
ak ti sa 61com ovakve trupce piliš za kaj onda ljudi kupuju HQ560/572... svi su oni bedaki same si ti bistri pametnjaković, ovakvi razgovori da nikome ne treba baš npr. 560tka ili 572ka kad takav posel se obavlja i sa 61com ni vu lokalnoj birtiji ne vrijedi, pa čak niti ispred dučana z pivskom flašom u ruke!
I jel reže ili ne reže.
Ja sam samo stavio šta može da odradi 3kw motorka, a to je usporedba na tvoj komentar jer pišeš kako si dobio 3kw a režeš 30cm. Kako si krenuo kao neki znalac i majstor za motorke, pa si stavio komentar o snazi i o brzini lanca a koju računaš na pogrešan načim, ja sam ti dao primjer da kao majstor proučavaš. Ti usporedi svojih 3kw, sa ovim ili bilo kojom od 3kw. Takođe kao znalac trebao bi znati kad su se pojavile te 560 i 572, do njihove pojave niko nije mogao posjeći stablo deblje od metra.

mbukal

Aktivni član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
205
misliš u komadu deblje od metra, da je vodilica te dužine ili misliš r=500mm, ionako ne mislim niti imam namjeru ikada piliti išta takve veličine, ma niti za šalu, pitam jer jedan stari majstor kod kojega sam bio zbog tatove stare iz kraja 70ih i početkom 80ih stihl 041av koju sam našao kod njega na tavanu jako očuvanu da li bi se isplatilo to ponovo pripemiti za rad, nije radila zadnjih 20 godina, savjetovao mi je da za to kaj meni treba bolje da kupim to o čemu pišem da sam kupio a na svoju ruku napravio, ovu jesen (ako taj majstor još radi) nosim na procjenu i eventualnu restauraciju jer je on rekao da paralelno sa ovom HQ450ll/2025. stihl 041av bi dobro došla za pilenje nečega za što treba vodiliva od 20" pa veča, mislim da je rekao da je to nepoderiv stroj od 60ccm i kakvih 10000 okretaja ali sa ogromnim zakretnim momentom i da je na njoj zaustaviti lanac več umiječe koje ne može svatko, rekao je da ako nije elektronik (što mu ja u tom trenutku nisam mogao potvrditi) da onda bi se dalo sve što bi bilo potrebno moglo nači za zeparaturu, fakat mi nije potrebna takva motorka niti pod razno ali ako reparatura bude uopče moguča i ne bude preskupa za kaj je ne bi složio i imao dvije motorke, jedna za sve a jedna za nekaj jaaakooo veliko prerezati, nekada davno još u prošlom stolječu kao dečko vozio sam bme a prijatelj alfu, konji u mojem autu (njemačka ergela) je duže vozila nego prijateljeva talijanska ergela sa istim brojem grla. ali štala u kojoj su ti konji odrasli i hamovi u koje su bili upregnuti kad smo ih kupili niti su bili iste kvalitete a niti iste cijene ali ali zamisli isti broj konja u istom broju hamova

mbukal

Aktivni član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
205
eto vidiš kako sam si složio motornu pilu male težine sa velikom snagom za rezanje onoga što je meni potrebno, ma milina za male novce, ej sve to za ispod 600 eura = 50ccm/2,8kW/3Nm/težine ispod 6kg, i pumpom koja daje lancu ulja po potrebi za podmazivanjem a ja mogu dati još i više ako mislim da je potrebnije, ej sada pilim to nešto u familiji iz zajebancije u svakom pogledu, em mukte motorka reže em me ne umara ni malo , imam ono što mi treba i sa čime imam volje raditi i napraviti ono što sam zamislio, debljinu koju spominješ misliš u komadu od metra ili misliš radijus 500mm, ionako ne mislim niti imam namjeru ikada piliti išta takve veličine, ma niti za šalu, pitam jer jedan stari majstor kod kojega sam bio pretprošle godine zbog tatove stare iz početkom 80ih stihl 041av koju sam našao kod njega na tavanu jako očuvanu da li bi se isplatilo to ponovo pripemiti za rad, nije radila zadnjih 20 godina, evo prošli tjedan mi je tata donio ali samo tijelo stihl 08 pa me pitao što da radi sa tim jer ne izgleda ni približno estetski kao stihl 041av koja je i dalje zamotana krpama u ormaru na tavanu, taj stari majstor savjetovao mi je da za to kaj meni treba bolje da kupim stihl 250 ili HQ450ll/2025, (kupio 450ll/2025. i na svoju ruku napravio sam tuning o čemu pišem) , ovu jesen (ako taj majstor još radi) nosim na procjenu i eventualnu restauraciju jer je on rekao da paralelno sa ovom HQ450ll/2025. stihl 041av bi dobro došla za pilenje nečega za što treba vodilica od 20" pa na više i da je ne mislim dugo jednokratno držati u rukama, mislim da je rekao nešto u stilu da je stihl041av napravljen i kao teški i kao nepoderiv stroj od 60ccm i kakvih malih maksimalnih 10000 okretaja i još puno manje okretaja pod teretom te motor koji je konstruiran na načini da daje zakretni moment koji zaustavljanje lanca čini več totalni pokušaj samoubojstva uz predumišljaj , rekao je da ako nije elektronik (što mu ja u tom trenutku nisam mogao potvrditi) da onda bi se dalo sve što bi bilo potrebno nači za reparaturu, fakat mi nije potrebna takva motorka niti pod razno ali ako reparatura bude uopče moguča i ne bude preskupa pa za što je ne bi složio i imao dvije motorke, jedna za sve a jedna za nešto jaaakooo veliko prerezati, nekada davno još u prošlom stolječu kao dečko vozio sam bmw a prijatelj alfu, konji u mojem autu (njemačka ergela) je duže vozila nego prijateljeva talijanska ergela sa istim brojem grla, ali štala u kojoj su ti konji odrasli i hamovi u koje su bili upregnuti kad smo ih kupili niti su bili iste kvalitete a niti iste cijene, ali, ali zamisli isti broj konja u istom broju hamova i oboje smo se vozili 10ak godina, ja još malopuno duže a on ne, kad sam prodao konje i hamove na satu je pisalo ne sječam se više ili 70070 ili 80080 tkm i još u voznom stanju a njegovi su umrli davno prije sa niti upola prijeđenih km

molim moderatore da gornji tekst obrišu, hvala

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh