pa Rožić samo to melje, imaš na Ilovcu iza Kredigsa, na Šumbaru, u Erjavcu kod stadiona, dolje ispod pogona u Ozlju...vjerojatno još gdje..., na svakom ima bar 300 metara ja bi rekal dobrih drva...
dođe jedan veeeliki john deere koji vuče iza sebe drobilicu i to sprašina u piljevinu za par dana, a sve ode više manje za Sloveniju...
interesantno je kaj su to drva promjera skoro do 30 cm, a takva bi išla i u klasično loženje...makar bi bilo puno korisnije da se živice podrepaju za sječku...
Jel znaš pošto prodaju tu sječku?
Kakav John Deere? Ovo je novi Iveco kamion sa drobilicom KA registracije što sam vidiodođe jedan veeeliki john deere koji vuče iza sebe drobilicu i to sprašina u piljevinu za par dana, a sve ode više manje za Sloveniju...
Živice za sječku obavezno a ne da ih Vodoprivreda pali, bolje da ode u dim kroz peč nego u dim na polju :mrgreen:makar bi bilo puno korisnije da se živice podrepaju za sječku...
Tako sam i ja vidil. Na otpremnici piše žnj klasa smeće, a kamion iz šume u pilanu :lol:ali opet, priča mi moj frend šumar da je doznačival kamion s prikolicom za nekakvih par stotina kuna, neki otpad kaj nije ni za pilu ni za drvo...
Upravu si, jer tu sječku kad je "BIO" elektrana obradi dobijemo u kompostu za minimum 50 E/m3 Slovenci su čudo nema do njih. No pitanje se postavlja kako to da država nije izvukla iz pristupnih fondova novce za povečanje energetske stabilnosti? Kako to da HEP nije podnio niti jedan zahtjev a na plaći ima bar jedno 600 stručnjaka takvog kalibra?
E Kontam ne kontaš :lol:No pitanje se postavlja kako to da država nije izvukla iz pristupnih fondova novce za povečanje energetske stabilnosti? Kako to da HEP nije podnio niti jedan zahtjev a na plaći ima bar jedno 600 stručnjaka takvog kalibra?
E Kontam ne kontaš :lol:
Tako se ne može kroz prste provući nešto kuna jer sve mora biti tranparentno :mrgreen:
Lakše je na hrvatski način npr. napraviti branu i uništiti neku rijeku (npr. kanjon rijeke Dobre) cijena na početku gradnje 65 mil. ojra - konačna cijena 100 mil. ojra a daje 1% struje :weedman:
Ma nisam htio u detalje pisati, dovoljni su oni iznosi da se videfulao si konačnu cijenu, ako gledamo što sad radi ta famozna brana rijeci nizvodno...
Da su tu početnu lovu uložili u modernizaciju distribucijske mreže opet bi se više dobilo (dokazano), ali ne možeš ti biti pametniji od državnih stručnjaka :mrgreen:ja tvrdim da se za tu lovu koju ti spominješ moglo napraviti 100 malih mlinova-centrala na svakom brzaku i slapu od Ogulina do mene (ušća) i da bi ukupna količina struje bila ista, ako ne i veća od ove koju dobijaju na jezeru...
fuj...