Upravo sam naišao na ovu temu, te sam ju cijelu pročitao i moram vam reči da se najviše slažem s Bobom.
Nekako mi se činida je on najviše upravu glede seljaka i poljoprivrednika.
Svi smo mi manje-više seljaci ponajprije jer živimo u našim selima, ali to nije razlog da bi se mi morali predstavljati okolo kao tipični seljaci.
Puno moje rodbine se večinom bavi poljoprivredom. Neki od njih naravno oni najstariji su tipični, zadrti seljaci koji ne vjeruju u neki napredak, modernost u poljoprivredi i selu, njima je najvažnije tipično, ono nekadašnje vođenje seoskog gospodarstva, evo po nekoj mojoj teoriji to bi mogli biti seljaci. Bez uvrede.
Dok opet mi mlađi naraštaji u poljoprivredi gledamo na to kako ići dalje, olakšati si posao, modernizirati se.
E takve bi ja nazvao poljoprivrednicima i svaka im čast, jer jedino tako je moguče opstati iu ževijeto od onoga što voliš, kao što ja poljoprivredu.
Usput se naravno trebaju završiti i srednje škole, tko može i želi, fakultete. Samo obrazovani ljudi i oni koji žele raditi mogu i uspijeti na pošten način.
Svi smo mi u biti seljaci, a oni koji to žele i ambiciozni su da idu dalje u budučnost, e to su suvremeni poljoprivrednici.
Ja tako gledam na to SELJAK - POLJOPRIVREDNIK. Nadam se da sam u pravu.
Mi se svi razumijemo, ali netreba se čovijek nazivati seljakom ako neželi. Poljoprivrednik, ratar, stočar..... koji zna kako i kamo, to su ti nazivi za seljaka budučnosti.