• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 504

miroslavs

Novi član
Tu od
9 Stu 2018
Poruka
12
Evo mene opet!
Kad učiš nešto novo onda nailaziš na probleme.
Natočio sam ulje u mjenjač (SAE 80 - cca 0,3 l) pa sad uspijevam
mijenjati brzine bez da motor radi, no kad stavim u brzinu i stisnem
kuplung, ne odvoji mi motor od mjenjača jer ne mogu okretati
lančanik. Da li mi može odvajati motor od mjenjača samo dok je motor upaljen ili bi to trebalo i dok ne radi?
 

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
770
Jel zna netko nekog majstora u Velikoj Gorici ili Zagrebu, blizoj okolici da mi popravi frezu? Dobil sam frezu, raskopan joj je mehanizam paljenja, sajla i onaj feder. Ja sam improviziral sa remenicom direkt da se sajla namota i upali, ali nece. Nemam vremena ni strpljenja za slagati to, a treba mi freza.
 

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
770
Danas sam se kratko pozabavio s njom. Promijenio sam svjecicu i opet ne pali. Znaci sama zica koja ide na svjecicu kad ju naslonim na kuciste freze i pokusam upaliti, baca iskru. Kad zicu spojim na svjecicu i svjecicu naslonim na kuciste prilikom pokusaja paljenja, iskre nema. A onaj feder u obliku trake nemam pojma kak bi ga namotal i osposobil.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,494
Slaba iskra, ako imaš gore lulicu (nju eliminiraš) i spojiš kabel direkt na svjećicu. Oprugu startera lako složiš (jer ti smo pokazuje kako), ali treba prije nego slažeš starter pregledati sve elemente startera (da li su svi i u kakvom stanju). Ako centralna osovina (nazubljena ) ima dosta lufta (pojedena je), onda ga ni ne treba pokušavati složiti jer neće loviti.
 

Marin84

Novi član
Tu od
5 Stu 2019
Poruka
8
Pozdrav,
Da li netko zna da li se može na IMT 504 ugraditi elektronsko paljenje te da li to ima netko izvedeno?
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,494
Može, možeš montirati modul paljenja (zamijenjuje platine i kondezator) ili montirati elektronsku bobinu "VEC".
 

Toma49ka

Član
Tu od
28 Ožu 2020
Poruka
81
Lijep pozdrav svima iz Ka. Nov sam ovdje. Citao sam na drugom mjestu, o paljenju IMT-a 504. Mozete pojasnit to paljenje sa platinama i bez platine i da freza zavrti u kontra stranu.posjesujem jedan 504, slike postavim naknadno. Hvala
 

Toma49ka

Član
Tu od
28 Ožu 2020
Poruka
81
Opet ja. Nitko ne odgovara. Problem je sl. Curila pipa goriva. Skinuo gumeno veliko crijevo za zrak kaj ide prema karburatoru, skinuo karburator, promijenio crijevo i pipicu. Oprao filter zraka i stavio novo ulje. Sve kak treba. Isao stavit karburator i onaj saraf kaj je ko selna oznaceno narandastom bojom nis ne drzi. Da li postoji kakva druga selna za to. Koliko kuzim to je tvornici sa fergazerom. U nutra je ko neka mala brtva, bila popucala. Dal to brtvi ili.
Za sta sluzi saraf koji je oznacen zelenom bojom. Hvala IMG_20200516_185900.jpg
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,494
Pa tu nema nikakvog vijka ni šelne, ali zato ima dosta blata (više nego u priči).(n)
 

Toma49ka

Član
Tu od
28 Ožu 2020
Poruka
81
Oprano sve sa naftom, pa nisam slikal. Imam sliku sa neta. Navodno je otisao bakilet u karburatoru di se spaja prema glavi motora. Zato ne moze stegnut
Screenshot_20200516-192030.jpg
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,431
Daj tokaru da napravi pvc piksu i riješen problem,treba pripaziti da piksa ne bi zatvorila kanalić za čok režim.Ono drugo obilježeno je dizna goriva(nekad se zna zaštopati )
 

Toma49ka

Član
Tu od
28 Ožu 2020
Poruka
81
Ok. Hvala na savjetu. Ova dizna kad se sarafi povecava dotok goriva ili, nez kako ju nastelat, po zvuku valjda. Hvala
 

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,431
Dizna mora biti stegnuta ,možda s druge strane karburatora ima vijak s oprugom kojim se podešava broj okretaja u leru.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,494
Ova čaura ne može zatvoriti nikakav prolaz čoku (jer ga nema !). Ima za kupiti tih čaura. Ali pošto je tu bilo lufta i izglođeno je grlo prirubnice (prema cilindru), potrebno je napraviti novu u maloj toleranciji (da kad se montira, ne mrda, i da se može dobro stegnuti).
Ova dizna na slici je za gorivo (točno), ali za gorivo minimuma, i naravno mora biti stegnuta i ne štela se na njoj.
Minimum se štela podizanjem - spuštanjem iglice (šibera), i vijkom sa druge strane (kojim se podiže šiber). :geek:
 

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,431
Dellortovi karburatori većinom imaju kanalić kroz koji vuku gorivo dok su pod čokom,zato sam upozorio da se ne bi napravila veća piksa koja bi to zatvorila.Sad kad bolje gledam čini mi se da je to bing karburator .
@brgud@ da si odmah nakon opetovanih zamolbi pomogao čovjeku ne bi ga ja doveo u zabludu jer davno je bilo kad sam šarafao po karburatorima.
 
Na vrh