Borim sa sa Mr. Bingom ovim na slici sa skinuti šalicama. Taj je nešto problematična, barem sam do sada tako zaključio. Došla jedna 506 na otklanjanje problema za koji se borim otkloniti. Evo o čemu se radi napravim sve što je bilo potrebno i onda pregled i čišćenje karburatora, složim i monriram.Probni rad, upali od prve ,radi onako sa malo gasa, nakon nekoliko (možda oko 1min) I ugasi se? I rako u nekoliko navrata. Nekako nisam skužio u čemu je kvaka. Malo sam se konzultirao sa prijateljem koji ima istu. I tako mi razglabamo u čemu bi mogao biti problem. Ja mu ispriča svo što sam radio, on pažljivo sluša da finen , i reče samo fini , pa ću ti reći ča je mene tukalo (kakvih sam ja imao problema) I ča san napravi. Kaže on da ga je jebao ventil goriva (iglica plovka) nije otvarao (zaglavio u gornjem polozaju) I kad potroši gorivo iz šalice onda se ugasi....
E sad ja skinem karburator i gledam tu famoznu iglicu koja je u tijelu (četverokutna) ide lagano kad rukom dižem rukom. Montiram i proba, opet isto.
Imao sam jedan drugi isti Bing i da vidim kakva je situacija sa njim. Otvori ga i gledam iglica drugačija. Evo u čemu se razlikuje tijelo iglice je deblje i ima na sebi tri rebra , mislio je zamijeniti ali ne ide u utor.
E. jebsj ga.
Idem oprati taj karb i za probati. Kako sam ovaj prethodni skinuo i osvrnuo krunu sa sajmom i valjčićem i probam to zavidat u ovaj drugi, ali ne ide (koji fack). Mala je razlika u utoru cilindrića. A ništa moram presložiti cilindrić sa iglom, i gle čuda igla je bila na najvišem zarezu ? Složim I iglu stavim na drugi zarez (od dole), montiram I radi dobro.😁
Ovaj drugi karb. Je Ikov.