Meni se cini da dok se nagne u stranu, onda nema nekako otpora na zupcanicima pa ne pritisce osovinu negdje u pumpi..
Mada nemoze se to tocno cuti jel zuji u regulatoru ili gdje drugdje, ali nekako odande dolazi zvuk, i dok se stave prsti na regulator bas se osjeti onako nekakvo trenje..
A i dok gasim traktor vec pred kraj dok se ne ugasi tocno cujem na rucici za gasenje kako se prenosi to trenje..
Jucer dosao majstor k meni da mi skine pumpu dolje, da ju nosim bosisti, al veli, aj da ju probamo malo zakretati pa mozda prestane zujanje..
I stvarno, stisnemo zadnji kraj pumpe 2 mm k traktoru i pumpa radi mirno ko suza..
Onda je majstor zakljucio da je greska u kucistu razvoda, tj onome mjestu gdje nalijeze pumpa, da to nije u centru i da bosista neznam sta napravi s pumpom, ona bude uvijek zujala jel ne nalijeze dobro dok se nasarafi gore..
Tako da smo ju podmetali s vanjske strane s tocno iskrojenim limom debljine 2 mm i radi dobro..
Ali danas dodem i vidim da je proslinila malo negdje od iza.. Jucer je traktor radil jedan sat..
Budem ju opet moral skidati i nekak to zadihtati..
Jel ima tko ideju kak to odraditi, da ne pusta na spoju, dok je tako podmetan jedan kraj pumpe?
S cim to zabrtviti?