• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
na aluminij ?
Neznam kak ima ferc, meni bu zavaril na dio od kućišta filtera, on je željezni na ursuli.
Može napravit piksi s navojem od aluminija i dat nekom tko ima tig da mu ju zavari gore ili jednostavno kupit novu granu.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
zašto ti sve uspoređuješ s ursusem , nekužim , ne pomažeš ..baš suprotno .

mislim, nikome nije zabranjeno davati bilo kakve savjete , ali zaboga

tig nije dovoljen za aluminij , 10 % "tig " aparata u hrvatskoj ne može zavarivati aluminij , garantiram

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
zašto ti sve uspoređuješ s ursusem , nekužim , ne pomažeš ..baš suprotno .

mislim, nikome nije zabranjeno davati bilo kakve savjete , ali zaboga

tig nije dovoljen za aluminij , 10 % "tig " aparata u hrvatskoj ne može zavarivati aluminij , garantiram
Profesionalna deformacija.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ako može evo ponudi se čovjeku i zavari , vidiš da nema grane za kupiti , budi poslovan

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
ako može evo ponudi se čovjeku i zavari , vidiš da nema grane za kupiti , budi poslovan
Ako mu se isplati slat u Međimurje, drage volje mu rešim. Nek reši piksu s navojem, stari navoj zvrtam van i rešeno taj čas.
@zeko, a kaj ti je točno u kvaru, krivo si natjeral grijać, zulo navoj ili kaj drugo?
Nisam puknuti ja cicija za pomognut, ako mogu.

Posljednje uređivanje:

zeko1982

Član
Tu od
2 Ruj 2016
Poruka
139
Ako mu se isplati slat u Međimurje, drage volje mu rešim. Nek reši piksu s navojem, stari navoj zvrtam van i rešeno taj čas.
@zeko, a kaj ti je točno u kvaru, krivo si natjeral grijać, zulo navoj ili kaj drugo?
Nisam puknuti ja cicija za pomognut, ako mogu.

ma ja sam tako kupio traktor,oštečen je navoj,mislim da ima u sloveniji za kupit,reko mi hadrovič u kž

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
htio sam granu kupit,nema je nigdje,aluminiska je
Imaš za kupiti maticu sa tim navojem za nju zavariš (sa običnim aparatom) komad lima na njemu izbušiš dvije rupe isto izbušiš na grani i to skalameriju zašarafiš na granu sa duplim maticama (da šaraf ne usiše) između skalamerije i grane staviš dihtung i ima da radi .

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
ma ja sam tako kupio traktor,oštečen je navoj,mislim da ima u sloveniji za kupit,reko mi hadrovič u kž
Probaj nać nekog tokara i nek ti samo obnovi navoj sa ureznikom m20x1.5, to ti je najjeftinije rešenje, a ako bi i tad zezalo, onda se možeš bacit u nabavku nove grane ili se čujemo na pp pa se reši nije problem.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Imaš za kupiti maticu sa tim navojem za nju zavariš (sa običnim aparatom) komad lima na njemu izbušiš dvije rupe isto izbušiš na grani i to skalameriju zašarafiš na granu sa duplim maticama (da šaraf ne usiše) između skalamerije i grane staviš dihtung i ima da radi .

:icon_eek: đizus, ovo treba upakirati u neku kutiju da neko ideju ne ukrade....

@ zeko, imaš granu kod Ištvanoviča ili ako baš ovu hočeš popravljati nek tokar odradi redukciju ili nek Pasaričeki ili mali Santo ili ..... ma imaš ih barem pet kaj u okolici mogu aluminij variti, navare pa popraviš navoj ili jednostavno grijač pomažeš tekučim metalom i na taj način ga osiguraš da kroz njega ne vuše "falš" zrak.

bjeli

Novi član
Tu od
11 Velj 2014
Poruka
14
već dugo se ne javih a nije ni bilo problema.Svima sretna Nova godina i blagdani Božićni ko slavi.Prije mjesec dana primjetim da mi izbaciva motor malo ulja gdj se sipa i na šipku gdj se mjeri.Vjećali i utvrdili da treba propuhat crjevo od iber laufa.Skinuli ga i pročistili a i u deklo smo phali malo.Sve bilo ured do prije par dana,osto sam bez goriva idonio u kanisteru čisto i nasuo.Kada sam ozračivo na bošpumpi -rotaciona- nafta je bila crna kao da je u njoj ulje iz motora.Traktor je upalio idošo sam kući.Poslje je paljen još dva puta kratko.Sad imam vremena i skino rezervar igornje deklo sve je ured,sve čisto.ACpumpa čista može li ulje iz bošpumpe doć u gorivo išta raditi unaprjed hvala na pomoći.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
:icon_eek: đizus, ovo treba upakirati u neku kutiju da neko ideju ne ukrade....

.

Muhač nisu svi majstori a ovo može napraviti amater sa aparatom za varenje i bušilicom i 15 kn trošak a mislim da ni granu netreba skinuti jedino gumeno crijevo .

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Koliko ja znam postoje elektrode za aluminij pa bi se sa njima to moglo zavariti.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh