• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Dok sam imao 539 uvijek je palio okretanjem ključa na lijevu stranu, nikad na desnu, valjda je nešto brava bila zeznuta. Koliko se sjećam da je samo jedan stepen na lijevu stranu,a da je palio grijač na pola tog stepena. Probaj tako radi li grijač. Nemoj me držat za riječ, jer je prošlo više od tri godine od zadnjeg paljenja.

sosta

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
205
Na staroj lucas i novoj fadipovoj koju sam stavio grijac je kad okrenes ulijevo, a paljenje udesno. Iako je i meni majstor kad je radio generalku sve spojio zajedno, pa kad palis radi i grijac, sto mi se ne svidja, pa planiram to promijeniti kad ulovim vremena.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
grijaču treba 10-15 ..a ponekad i više sekundi za upali plamenom ..tak da verglanje istovremeno s paljenjem grijača nema nikakva smisla , samo pad dragocjenog napona

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Skino sam cijev sa grijaca i bila je začepljenja jedva sam procistio, sad kada palim sa grijacom zadimi dosta bijel dim. Kad okrenem ključ ulijevo ima samo jedan zub i rade grijac i alnaser istovremeno. Mada mislim da mora imat dva zuba ba bravi kad okreneš ulijevo
možda taj prvi stupanj postoji samo nema definiran položaj , okreči ključ polako i gledaj kontrolu punjenja , ako grijač upali ranije nego verglanje kontrola punjenja malo smanji intezitet svjetla jer bude mali pad napona

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Upravo to puknuti, samo se nisam dobro izrazio u prošlom postu. Samo okrenuti ključ na pola hoda i trebalo bi da lampica svijetli manjim intenzitetom. Znam dobro da je grijač radio sam bez verglanja.

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
To sam i predpostavljo da tako ide nema logike da grijac i alnaser rade istovremeno, danas ću sve redom provjerit.

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Kupio novi alternator kineski i ne daje ništa na izlazu. Što mogu probat promijenit? Regulator?

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Reklamiraj i nemaš kaj uopće misliti i dirati, ako je novo!

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
da sam kupio u trgovini bih reklamirao ali sam kupio davno na pijaci, zato i pitam

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Uradi što ti je rekao puknuti, treba imati direktnu pobudu prvo da bi fercerao.

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Jesamveć i fercera :(rofl):

Hvala puknuti.

Jeli normalno da kad upališ traktor treba dat otprilike pola gasa da se ugasi lampica i poslije se ne pali ni na leru? Na leru daje nekih 13.6v a na jačem gasu 14.2v to je ok?

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Jutros me je grijac pravo iznenadio kad sam pokušao upalit okrenu pola kruga i stade, motor pun nafte, skinem grijac spojiem ga da isprobam, pušta naftu i samo dimi bijelo jedva zapali. Izverglam naftu, upalim ga da malo odradi onda stavim novi grijac i sad ne napokon sve ok.

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Pali grijac i alnaser zajedno isprobo sam sa ispitivacom, Lukasova je brava izgleda da je do nje kad spoijem grijac direktno i sacekam 10-ta sek. Upali naftu.

Na vrh