• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ako kuha ide para van , šišti ko parnjača
ako izbaciju ide topla voda sa malo ili bez pare , to se dešava kad upumpava kopresiju u sistem hladnjaka , isto kao da ti pušeš kroz slamku u čašu

loopkiller

Član
Tu od
12 Lip 2016
Poruka
35
Hladnjak je dobar, skoro sam ga kupio i bio malo popucao po donjem sastavu pa sam ga otvorio skroz i unutra nije bilo smeca, pa sam ga atletovao! Na satu pokazuje oko 100C! Kad dodje na tih 100C onda izb.vodu!

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Meni se sešaval problem na donjem crijevu, bilo je prepigano i zaustavljalo protok vode. Kod vecih opterecenja se dizala temperatura.. Ili kad mi je bil labav remen pa ventilator nije vrtil kak treba

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Imam i ja pitanje na mome 539 kada je negdje u polju pa se prednji točkovi nejednako penju, ventilator počme da struže po onom rubu. E kada ih vratim u ravno onda je opet sve uredu.
Gledao sam što bi to moglo biti i vidio sam da oko osovine koja ide u prednji most ima dosta lufta pa se tu negdje ne pomiče ravnomjerno. Strah me da se negdje u radu ne razleti pa da mi napravi još štete. Inače kada se vozim po nekim rupama kada traktor poskakiva prednji dio lupka pa mi i to smeta. Vjerujem da je to od tog lufta .
Molim iskusne IMTovce forumaše da mi pomognu kako to sanirati. Preporuku gdje nabaviti rezervne dijelove i kako ih zamijeniti ako je moguće.
Hvala unaprijed.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
most ti pritsne cjev hladnjaka na ljvoj strani ....vjerojatno je kračena , nije orginal i tak

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Hvala ti. Ali prije nije strugalo a ja ništa nisam mijenjao.

Sent from my XT1092 using Tapatalk

zeko1982

Član
Tu od
2 Ruj 2016
Poruka
139
jel ti usredini ima ljuvta di je onaj boclin,pikse su se vjerovatno pojele,a ja imam propeler metalni pa ga mogu vijati da nigdje ne zadjeva,plastični je bio zadjeo i razletio se.......:icon_blackeye:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Provjeri centralni bolcn da nije pukla pločica koja ga drži pa je počel izlaziti van.
Ako izleti hladnjak bu teško preživel.

sosta

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
205
Možda malo glupo pitanje, ali gdje se u kućište linijske pvp šprica ulje, tamo gdje se nalaze ona 3 elementa? Koliko otprilike treba ulja dok počne izlaziti van?

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
štrca se kroz poklopac koji drže dva vijka na odvijač ..štrcaj ko nikad , višak bude izbacio van ..prvo izlazi nafta a kasnije ulje

sosta

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
205
Koja raketa, 533?

Da 533 je u pitanju.
štrca se kroz poklopac koji drže dva vijka na odvijač ..štrcaj ko nikad , višak bude izbacio van ..prvo izlazi nafta a kasnije ulje
Kaj da uopće ne skidam poklopac? To kroz ove rupe?
e28ac3e890a1d343c375a3f16e00ecf1.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Za prvi put moraš skidati poklopac, ako več prije tebe netko nije obrusil na jednom šarafu one dva raskovana dijela da šaraf nebi mogel ispasti.
Ako nije obrušeno, skini poklopac pa obrusi jednog, sljedeči puta nemaš brige s namještanjem brtve i prije si gotov jer vadiš samo taj vijak i kroz tu rupu točiš ulje.
Naravno, prije skidanja poklopca trebaš malo poprati.

Ko što ti Puknuti veli, točiš dok ne počne curjeti čisto ulje (najprije curi nafta). Višak ulja bu sam izbacila.

loopkiller

Član
Tu od
12 Lip 2016
Poruka
35
Mene i dalje zeza fergo!!! Sve rastavio vezano za vodu i sve ok! Sipao sode bikarbone da pojede ako ima prljavstine i kad ispustam vodu poslije rada sa sodom izlazi cista voda a juce u košnji ( druga brza i 1300rpm) temperatura non stop 80-90stepeni a nemam termostat! Sta da radim dalje sem generalne?

sosta

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
205
Za prvi put moraš skidati poklopac, ako več prije tebe netko nije obrusil na jednom šarafu one dva raskovana dijela da šaraf nebi mogel ispasti.
Ako nije obrušeno, skini poklopac pa obrusi jednog, sljedeči puta nemaš brige s namještanjem brtve i prije si gotov jer vadiš samo taj vijak i kroz tu rupu točiš ulje.
Naravno, prije skidanja poklopca trebaš malo poprati.

Ko što ti Puknuti veli, točiš dok ne počne curjeti čisto ulje (najprije curi nafta). Višak ulja bu sam izbacila.

Poklopac sam skidao i samo vratio nazad, nisam ništa dolijevao unutra, jer nisam bio siguran što i kako, jer kad pitam neke susjede, kažu ne diraj dok dela :).

Ako sam dobro shvatio, prednost ne skidanja poklopca je u tome, što onda je kućište zatvoreno, pa kad unutra ubacujem ulje, ne može van, pa curi tamo gdje treba?
Ako skinem poklopac, onda ga trebam našpricat tamo gdje ulaze elementi na dnu kućišta?

Prilozi

• PVP_crtano.jpg
    PVP_crtano.jpg
    22.1 KB · Pregleda: 71

Najnoviji postovi

Na vrh