Po blatu kod mene delamo svi koji imamo više toga.Jbg dok je puno zemlje posao se rastegne i nemože se sve po lijepom vremenu.Mi dok počemo brati 45 rali kukuruza i mljeti to traje skoro dva tjedna.I uvijek u tom periodu naiđe kiša i napravi sranje.Ista stvar i sa silažom,tu moj susjed ima 700 bikova u tovu i on dok silira stabiljku to traje po 10 dana jer mu silokombajn nije baš naj naj i silira se velika količina.I svake godine naiđe kiša i onda se navlačimo po poljima sa sajlama.Powershift dođe do izražaja meni najviše kod silaže,dok se vozi uz silokombajn a frajer njega šalta svaki čas sa joystickom i to u brijeg a ja sa punom prikolicom nemogu ubaciti u veću jer čim stisnem kvačilo traktor krene u nazad.I onda moram krenuti sa malom brzinom i nekad idem na leru a nekad moram puni gas stisnuti da ga mogu pratiti,to kak se njemu u kombajnu hoće.Da je power nebi se nitko od nas patio tako,uostalom nije bezveze to napravljeno.Kvare se i obični mjenjači,john deere je još 70-tih imao powershift mjenjač jer je ljudima trebalo a treba i danas.Uglavnom,da ne odemo sada u off topic bezveze.Onaj tko ima par rali zemlje i to sve na ravnom će isto reći da je traktor sa prednjom vučom najveća glupost na svijetu.Ili naletna kočnica,isto po njemu glupost jer mu ne treba.To je sve do situacije,nekom ne treba a nekom vrijedi više od ičega.
Željko,to je istina.Neusporedivo brže i lakše,da ne spominjem da taj drugi ni ne čuje da mu je traktor upaljen