mir dečki, sve ja to znam napamet več...
mene je samo zanimalo dal postoji katalog od 540 s tim motorom, izgleda da im tada nije pala idea da ga stavljaju na veča kola, osim na 533.
Ako se bude radila generalka, onda budem dao pumpu podesiti original prema FIAT motoru, nek se vrti do kraja
Ja vjerujem da su podaci identični. Nekako sumnjam da su u IMTu mijenjali prijenosni omjer u getribi i da su morali taj fiatov motor pričepiti na nekih 2000o/min da bi dobili otprilike iste vrijednosti(brzine) i na kardanu i na kotače.
Kaj onda svako malo pitaš ak sve znaš. Znaš sve, ali ti mira neda:icon_lol:. Isto tak znaj da tvoj traktor nema ni približno, kolko ono, 51ks.....
Tu je i odgovor zašto bje ugrađivan baš taj motor sa klipom 100mm, a ne 95. Pa zato jer bi svakoga od njih trebalo spustiti na razinu rakovičinog motora, i ovaj od 95 onda postaje "preslab" odnosno, jer getriba ga ne podržava.
da li je fizicki moguce stavit drugi zupcanik u getribu od 533/539,
onaj zupcanik od brzohodnih brzina...? ili zupcanik koji pokrece brze i spore...
ne kuzim se u to kak je poslozeno... pa mi je tesko sastavit pitanje kak se spada...
poanta je da je od bratica 539 brzi u transportu od svih ostalih 539,
a bosh pumpa nije otvorena, normalno je do 2250 okretaja nastimano...
i dosta je slabiji u brdo sa teretom od ostalih 539, pa sumnjamo da je netko po prijenosu cackal ako se to moze...