• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,695
Kaj je to, klipna ili roto pumpa?
Jel si probal direktno na poluzi koja izlazi iz boš pumpe dodati ručno gasa? Možda se je lufta na polužju pa gore na poluzi gasa ni ne daješ gas do kraja.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,704
set za reparaciju volana za 539...na masivi ima veliki i mali? koja je razlika i kak da ja znam onda koji trebam? radi se o 539 91 godište...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,695
Razlika je kaj u velikom dolaze čepovi kojima stežeš segment za maticu i pločice kojima se štela luft.

Ti setovi su ništ koristi oba, ali bojim se da nigdje nebuš ništ bolje našel pa si prisiljen kupiti kaj ima.... Jen čas bu dobro.
Kaj trebaš da složiš volan buš znal tek kad ga rastaviš, a sa ovim setovima nebuš ništ popravil je u pravilu trebaju čahure, segmenti, puž volana, a ovi setovi tek onda dolaze na red.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,695
Ako se segmenti ušeme kak treba onda nemaju, samo se malko teže mota ;)
Jen čas, a onda kroz kratko vreme sve po starom, noga na sponu i gas. Zato ni nemaju nožni gas tvornički ugrađen da bu noga šoferu slobodna 🤭

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,704
Konuse i kuglice bum mijenjal, a ostalo bumo vidli dok rastepemo... islo je sve ok, mozda mrvicu teze al meni je dobro bilo...iako stari isto ima 539 pa je.njegov u odnosu na moj ko da servo ima...al sad se neki dan vozil i vidim da je pocel sve teze ici...kad skreces vise se ne vraca u pocetnu poziciju...

A o kvaliteti materijala nazalost nebremo nekaj raspravljati...nemam previse izbora....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,695
Prednji kraj je vjerujem podmazan i aksijalni ležajevi na rukavcima nisu podrobljeni?
Možda je tu problem.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,510
Koliko je podnošljivi luft na imt-u. Moj ide na fraj nekih 15 cm lijevo,desno. Kotači ne šamaraju,idu ravno ko curica

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,510
Ak nema pol kruga lufta,nije ni luft🤭. 15 cm od točke a do točke b. Znači tolko je prazni hod. To novi indijanac dobi za dva tjedna

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,695
Koliko je podnošljivi luft na imt-u. Moj ide na fraj nekih 15 cm lijevo,desno. Kotači ne šamaraju,idu ravno ko curica
Ko iz dučana, samo gas.....čekam priliku da se primim ja za volan pa da se pospominjam na taj način sa njim ;)
Recimo kod kolege (nažalost bivšeg :cry:) sam se primil za volan i odma sam osjetil da vodena pumpa ima lufta.....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,695
OK, nema lufta, ali dali su aksijalni ležajevi čitavi?
Ako nisu eto ti problema zbog kojeg se teže mota.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,704
Jesu, ok su i lezajevi...al bumo sve provjerili kad se uhvati vremena...svasta je u planu ali uvijek neka ludnica guzva..

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
806
kak vama mlati desni kotač? moj 533 72 godište 3 generalnke je pregural i po cesti vozim fantastično. kada usporedim kakve sam gluposti vozil.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,803
Nešto su sjebali na 539!
Jedan mehaničar je rekao da je neki razmak prevelik na 539 u odnosu na 533

Najnoviji postovi

Na vrh