• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,428
Meni je 539 tresal na putu jer su mi bili poderani prednji rukavci i pikse dosta jako i u globalu je cijeli prednji most bil u luftu žešćem.
Zamjenom svih vijaka, novom centralnom bolcnom, rukavcima i svim piksama i aksijalnim ležajevima trešnja je nestala i luft se malo smanjil i traktor se sad more voziti i s nožnim gasom pun gas ;)
Tak da ne mora uvijek ic glava volana na generalku(doduše moja bi morala jer je isto poderana da mazivo curi van al lufta nema previše!)...

nikym

Novi član
Tu od
19 Srp 2022
Poruka
5
pozdrav svima
nedavno sam primijetio da mi nestaje vode u hladnjaku.Motor ne izbacuje vodu niti kuha.
Na uljnom čepu ima kapljica vode i emulzije.
Od MUHE sam dobio savjet da pogledam lim iza pumpe vode i to moram odradit.
Zanima me koji su još mogući uzroci.
Hvala

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
806
upali motor. gledaj u kiler i vidi dali izlaze mjehurići.
dali na mjeraću ulja imaš vode to jest dali ti razina ulja raste?

nikym

Novi član
Tu od
19 Srp 2022
Poruka
5
nema mjehurića nema tlaka ne mislim da voda prodire u cilindre.
u ulju je ima sigurno.

nikym

Novi član
Tu od
19 Srp 2022
Poruka
5
Hvala na korisnim savjetima lim iza pumpe je stvarao problem.

Sada bi htio promijeniti lanac i lančanike. Dali netko zna kako promijeniti lančanik koji okreće pumpu velikog pritiska.

mic_hael7187

Član
Tu od
21 Ožu 2022
Poruka
83
Dečki zanima me bili se mogo podmazat malo teleoptikom manometar za ulje,malo mi nekad blokira,skinuo bi ono staklo i kano bi malo ulja ili wd 40 ako triba skino bi i onu pločicu sa brojevima da lakše priđem

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,119
Nema se tu sto popraviti. U manometru je membrana u obliku kobasice koja se povecanjem pritiska ulja izravnava. Na nju je oricvrcena kazaljka.
Jednostavno je dotrajala membrana pa ti je najbolje zamijeniti sve.

539

Novi član
Tu od
8 Kol 2022
Poruka
1
Ja imam imt koji je registrovan kao imt 539 deluxe al na menjacu, hidraulici, volanu… pise imt 533. Ima imr 33t masinu i rotavionu pumpu. Masina ima 296 kw

Problem je u tome što neznam za koji traktor kupiti dijelove da ili za 533 ili za 539. Da ili vi znate za koji traktor moram da kupim dijelove

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,374
Dijelove za???
533/539 su isti iza zvona mjenjača. Razlika je u motoru, to se vidi izvana.
Ako veiš da je 40ks i ima rotacijsku pumpu, onda je 539 po svemu. Pusti ono kaj piše na odljevcima.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,428
Kaj nisu to na odlijevcima serijski brojevi dijelova?
Može bit 539 i sa klipnom pumpom, ako prima gas veselo onda je sigurno 539 ;)

@539 pogledaj si na kontrolnoj tabli tamo mora biti pločica koja govori kolko ima snage, broj okretaja, koji je traktor. Tu se između ostalog nalazi i broj šasije

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,704
IMG_20220810_160627.jpg IMG_20220810_164124.jpg
Zamijenili konus i kuglice... bio tu problem jer je bilo prilicno poglodano...cak malo i kuciste ostetilo...vidi se.na prvoj slici...
@MUHA Ali smo odmah i aksijalne rijesili...na kraju je bio jedan lager potrgan..tak da smo sad to rijesili...treba jos i trap jer je u luftu...ali nema veze...bit ce polako sve...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,695
Ona poderana konusna matica je klasika na tim volanima ;)
Tak je i najbolje, kad si več dirnul u to riješiti sve i onda bu jedno vreme oko toga mir.

Najnoviji postovi

Na vrh