• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,428
Da bi to poštelal najtočnije prema struci, moral bi zakvačiti neki dvobrazni plug tipa IMT 755 te težine i podizat dokle god hidraulika ne dođe do 300mm mjereći od sredine prelomnog klina do sredine klina na ramenu hidraulike.
Ručice fine regulacije moraju bit između dvije točke na kvadrantu fine regulacije.
Ovdje je sve rečeno oko štelanja, sad ovo vrijedi ako je sve oko pumpe i poklopca podešeno po tvornici, no ak je vec neko majstorio po njoj ne znam jel ovo mjerodavno...

@MUHA kaj ne bi za onakav elektronski sat indikator temperature moral biti u kučištu termostata ko na 549?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,695
Ručica ide skroz do kraja onog klizača, ne znam kako bi ga nazvao. Onaj lim na kojem se stavljaju graničnici.
Onda ti je postupak da treba štelati unutra na oprugama polužja po videu koji je @Petretic549 postavil. Ako imaš dinamometar..... ili od oka ako razumiješ kaj čemu služi i kaj kaj pokreče....
Može se i izvana kroz poklopac sa desne strane ali je malo nezgodno.

ne bi za onakav elektronski sat indikator temperature moral biti u kučištu termostata ko na 549?
To sam i mislil, a pošto je kučište na glavi....

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,747
Nebi se baš ja složil sa nijednom tvojom tvrdnjom ;)
Na kraju je ipak kolega bil u pravu, slozio na silikon bez brtve,volan sa zivom mukom vrtim.
Raskapanje opet i nez sta sad napravit..brtva na brtvu je k..c o posla i pitanje kolko moram ici van. Pada mi napamet od alu lima isjec brtvu i nes skemijat.
Ipak mm igra ulogu..mozda i 2 mm jel se u startu okrece pretesko.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,747
Nisam se to ni sjetio,ubiti nisam ni čačkao oko tog nis al ovo budem probao prije raskapanja, mast opet osla van i svasta nesta

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,119
I u kakvom su stanju aksijalni lezaji na rukavcima?

Digni prednji kraj u zrak pa motaj volan, da li ide kao pero?

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,747
Novo sve stavljeno i piksirano, luft 0.
Kad sam slagao novo gore s podignutim kotacima je islo lagano..cim sam spustio na zemlju tesko dosta, racunal aj novo sve pa dok se ne zaigra..ono mrkva

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,119
Lageri su mozda i naopako okrenuti ili fali sajbica neka pa rukavac ne sjedi na lezaju nego na glavcini.
Ako si kupio indijanski komplet kod Jozica ili negdje....vec sam imao takav slucaj...

Vrati za probu stare lezaje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,695
Na kraju je ipak kolega bil u pravu, slozio na silikon bez brtve,volan sa zivom mukom vrtim.
Raskapanje opet i nez sta sad napravit..brtva na brtvu je k..c o posla i pitanje kolko moram ici van. Pada mi napamet od alu lima isjec brtvu i nes skemijat.
Ipak mm igra ulogu..mozda i 2 mm jel se u startu okrece pretesko.
Normalno, jer neko nije čahure do kraja nabil, ili su predugačke pa im krajeve treba doraditi da zakošenje na segmentu ne cvika ;)

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,747
Oces rec da moram sve rastaviti unutra da bi to radilo kak treba ili rijesiti s brtvom na poklopcu?

Lageri su mozda i naopako okrenuti ili fali sajbica neka pa rukavac ne sjedi na lezaju nego na glavcini.
Ako si kupio indijanski komplet kod Jozica ili negdje....vec sam imao takav slucaj...

Vrati za probu stare lezaje.
Ja sad tebe nerazmem, govoris o kucustu volana ili mostu i to napred dalje?
Kod jozica je kuciste a ostalo masiva.
Ako govorimo o mostu kad se digne u zrak kotaci rukom zakrecem lagano skroz, mislim nezam kak sad, nisam dirao nista ali prvi put je islo ful lagano

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,119
Oces rec da moram sve rastaviti unutra da bi to radilo kak treba ili rijesiti s brtvom na poklopcu?

Ja sad tebe nerazmem, govoris o kucustu volana ili mostu i to napred dalje?
Kod jozica je kuciste a ostalo masiva.
Ako govorimo o mostu kad se digne u zrak kotaci rukom zakrecem lagano skroz, mislim nezam kak sad, nisam dirao nista ali prvi put je islo ful lagano
Ako volan ide.lagano kad je most u zraku, onda nije problem u volanu nego u sastavljanju rukavaca....aksijalni lezaji na dnu rulavca su mozda krivo okrenuti.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,747
To nisam ni dirao, samo pikse promjenio i lufta nista, iako nije ni to trebalo al aj kad je sve raskopano

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Upravo objavljen tehnički na raketi, nema greške nikakve, svi u šoku, a nema kaj nisu gledali i mjeliri, pogotovo kad su videli da je 539R model. Kočnice, ručnu, naletnu, motornu, sve 100% ispravno. Rikvec svjetlo, sva 4 žmigavca, štop, levi desni, temperaturu motora, temperaturu getribe, podiznu snagu hidraulike, otvaranje zatvaranje vrata na kabini, debljinu ripne, rad motora na niskim i visokim okretajima, trokute žute i crvene, brisač dal briše samo u desno ili u ljevo. I naravno sve dela bez greške🍺🥂😉🙂👍

Bilo još par traktora, kiši se rifta pa nema gužve.

Najnoviji postovi

Na vrh