• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

F100666

Iskusan lik
Tu od
10 Pro 2014
Poruka
428
45+ let i 4500vur? Pa taj ni niš delal.
Delal je toliko koliko zemlje imamo. Uslugu nije delal. Nekih 14 let ga mijenjaju veći traktori tak da sad dela debelo ispod 100 rh godišnje☺️ Al nemoj se čuditi tim vurama, sad ti mogu nabrojati par traktora za koje otprilike znam koliko su stari i koliko vur imaju...
533 iz 81. godine ima 1370 rh,
445dt iz 89. godine je možda ove godine okrenul 1100 rh.
539 iz 89. godine još malo pa bu okrenul 1000 rh,
Steyr 4095 star 6 godina ima jedva 300 rh.
6245 sa kraja 80-ih ili rani početak 90-ih ima oko 2500 rh...
Eto, to ti je sve u krugu ni 3km od mene. A takvih ima još bar desetak za koje znam da imaju malo vur al nisam siguran koliko pa da krivo ne velim...
Mala su gospodarstva tak da ti je u mojem kraju prosjek godišnje oko jedva 100 rh...

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Jel napraviš godišnje ti sa njim 1000 i vise sati kad tak poderes gume ?

Ja na 549 imam 7.50-16 Trayalke vec jedno 12 godina pa sirotice još nisu poderane do konca il se kod mene radi o iznad prosječnoj kvaliteti guma 🤣
Ne napravim bas 1000, ali oko 800 rs napravi godisnje.
Jako puno po cesti vozi, evo sad dva dana se bude pocinul jer pada jaka kisa, al inace nema radnog dana a da se on ne upali i da ne napravi par radnih sati.
Sad dok dojde berba kukuruza delal bude mjesec dana najmanje po 8 rs svaki dan.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kolko familija su živjele od takvih traktora i kolko još žive? Kolko ljudima takvi traktori su još sve? Treba malo stat na loptu i pogledat oko sebe😉najlakše reć da su to krampovi.
Svaki pravi poljoprivrednik zna o čemu govorim, nemojmo gledat ove umjetne poljoprivrednike i glumce. Ove sa velikim traktorima, skupina, sve im skupo, samo kukaju, te im plavi skup, te ovo te ono, traže poticaje ovakve onakve. Za niš nemaju kao a voze traktore i imaju strojeve kaj im opće netebaju, jer je najbolje kukat.
Takvima bi sve trebalo bit skuplje da se spuste na zemlju, pogotovo plavi dizel, nek ga plaćaju skuplje od nafte, jer nama se farbaju oči snjima, a mi sve vidimo.Zbog čega oni opće imaju plavi i sve neke pogodnosti? A puni ko brod? Kod pravih poljoprivrednika sa starim raketama, ursusima, zetorima, toga nema, nama kaj treba mi si kupimo i uživamo stim kaj imamo. Nažalost nismo svi isti i ne gledamo svi isto.
Zato dok je tak starih traktora bude i pravih poljoprivrednika. 😉🍺

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,766
I sad bi trebalo neke stvari ograniciti...jer oni koji imaju puno mogu dobiti jos vise...mali ne mogu blizu tome...al to je prica za neke druge teme...
Ja sa svojim 539 radim malo zemlje...kak je.prilika kupujem ili nekaj.u najam...ako bude mogucnosti i vremena budem uzel jos...i za.mene je 539 super...za.ono kaj.meni treba...sve u skladu s mogucnostima...

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766
Pozdrav # Kupljencu.
IMT 533 je najbolji traktor, bar u mom selu. A zašto najbolji, jer je bio prvi traktor u komunu i to tamo ranih sedamdesetih godina. Bio je to traktor kojega su kupili dvojca susjeda i koristili ga zajednički, a i naradio se uslužno. Bila je to prava revolucija u poljoprivredi, zamjena za par volova. U to vrijeme i nije svatko imao volove, dok kod mene svi smo imali po par volova, osim jednih susjeda koji su imali samo jednog vola i osam krava (simentalki).
I tako jedno vrijeme, onda je susjed kupio 539. ;)

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
I danas je optimalan za malog čovjeka. Za 2 rali zemlje nemaš računice za nekaj veče. I onda ko mali,nemaš pravo na poticaje,plavi dizel itd. Proizvodnja puno skuplja nego velikima koji kukaju uz sve benefite. Ali mali šuti,trpi i radi. A kak veli Kupljenec,ti krampi su zaradili grdosije s kojima se mnogi kurče. Samo da se zna, i z malim pimpekom se mogu napraviti velika deca🤫😉.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
1972. godište. To mi je četvrti po redu, tako da nema prvih dojmova... :LOL:
U usporedbi sa ostalima koje sam imao, ovaj ima najbolji motor, a ostalo je prosjek.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,350
Ima li netko nacrt nosača za bočnu stranu, ili prednju stranu za kopčanje pluga za vinograd?

WP_20220917_002.jpg

Ovako nešto:

WP_20220915_004.jpg WP_20220915_005.jpg

Zagorec85

Član
Tu od
1 Ožu 2020
Poruka
48
Dobar dan,evo nije me bilo dugo pa imam par pitanja.
Imam 533 na koji sam stavio motor S44 koji mi je prijatelj dao badava od tamića.
Sad pitanje jel se mogu na S 44 bez balansera u karteru stavit balanseri naknadno?
I dal se isplati stavljati mjenjač s 5 brzina ili je ovaj s 3 bolji mislim jel bi bil brži s 5 brzina ili samo staviti konusno tanjurasti 7/36 mislim da je original 6/37.
Naravno slaže se i prednji pogon.
Motor S44,kolijevka od 575,suhi filter zraka,most Carraro s mogučnošću blokade i disk kočnicama od stroja za čišćenje ulica.
Zaštitni luk od Lamborghini traktora s lampama i rotacijom.
Mislim da mi je previše dosadno.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Bolje je samo između 2. i 3., jer su 1. i 2. podjednake kao na 3-brzincu.
Prednost 5-brzinca je malo sporiji rikverc.
Nego, kak se budu mjenjač i diferencijal nosili s 3x većim momentom motora? Jel hladnjak veći?
U konačnici, to nemreš registrirati.

Najnoviji postovi

Na vrh