• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Marko355

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,608
1972. godište. To mi je četvrti po redu, tako da nema prvih dojmova... :LOL:
U usporedbi sa ostalima koje sam imao, ovaj ima najbolji motor, a ostalo je prosjek.

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,762
Ima li netko nacrt nosača za bočnu stranu, ili prednju stranu za kopčanje pluga za vinograd?

WP_20220917_002.jpg

Ovako nešto:

WP_20220915_004.jpg WP_20220915_005.jpg

Zagorec85

Član
Tu od
1 Ožu 2020
Poruka
48
Dobar dan,evo nije me bilo dugo pa imam par pitanja.
Imam 533 na koji sam stavio motor S44 koji mi je prijatelj dao badava od tamića.
Sad pitanje jel se mogu na S 44 bez balansera u karteru stavit balanseri naknadno?
I dal se isplati stavljati mjenjač s 5 brzina ili je ovaj s 3 bolji mislim jel bi bil brži s 5 brzina ili samo staviti konusno tanjurasti 7/36 mislim da je original 6/37.
Naravno slaže se i prednji pogon.
Motor S44,kolijevka od 575,suhi filter zraka,most Carraro s mogučnošću blokade i disk kočnicama od stroja za čišćenje ulica.
Zaštitni luk od Lamborghini traktora s lampama i rotacijom.
Mislim da mi je previše dosadno.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,894
Bolje je samo između 2. i 3., jer su 1. i 2. podjednake kao na 3-brzincu.
Prednost 5-brzinca je malo sporiji rikverc.
Nego, kak se budu mjenjač i diferencijal nosili s 3x većim momentom motora? Jel hladnjak veći?
U konačnici, to nemreš registrirati.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,379
Poceo mi 533 piti vodu.
Kad ga upalim vruceg, prvo radi na dva cilindra par taktova pa onda sve ok.
Jedan tank nafte popije vode da osusi sace u kileru.
Spremam se mijenjati brtvu glave i nadam se da je to sve sto ce trebati, bez ravnanja glave i slicnog.
Plan je skinuti glavu i vidjeti gdje pije vodu, staviti novu brtvu postelati ventile i staviti nove sarafe na glavu, staviti novu brtvu na ventil-dekl. Ako mi se bude dalo, mozda promijenim i gumice ventila.

Potrebni dijelovi:
Brtva glave, ventil dekla, gumice ventila, sarafi za glavu.antifriz.

Na koliko se Nm steze glava i nakon koliko rs se doteze?
Koji zazor ventila treba biti na hladno?
Da li uzeti bakrenu ili klingerit brtvu?
Cime namazati brtvu kod ugradnje? Netko stavlja suhu a netko ju maze s uljem ili mascu....

Hvala

Posljednje uređivanje:

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Nema on gumice ventila nego vodjice a raditi to bez ravnanja glave je ludost

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,517
Ja imam prednje pogonske na 549 solcu, i kaj se tiče tehničkog problema nema(bitno je da su iste dimenzije i istog izgleda) jedino ne znam jel ih teže motati jer moj ima hidraulički volan pa nemam osjecaja o tezini vrtnje...

@Viduka OPG gdje ste nabavili ova rebrasta crijeva za žice? Ja u kojoj god radnji za elektromaterijal sam pital uvijek imaju ili one ružne crvene ili bijele...

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,379
Za cijevi pitajte u autodijelovima.
U Zagrebu ima u Zagrebackoj ulici trgovina gdje drze sve za profi autoelektricare.

Tu sam ja kupovao.

Te cijevi nisu od istog materijala kao za struju u kuci,
Fleksibilnije su, razrezane po duljini i crne su.
Cijena je bila oko 12 kn po metru ali za traktor trebas svega par.metara.

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,517
Ako je tko uzimal regulacijske poluge hidraulike za 539, koje od ove dvije odabrati?
Nije nešto velika razlika u cijeni...
Bez naslova.png

Najnoviji postovi

Na vrh