Meni je isto čudno da mu pritisak ostaje skoro isti kad je motor vruć i na ler gasu. Na mojemu IMT 539 pritisak na ler gasu padne sa 4 na 1 bar kad delam nekaj teže i kad je motor vruć. Ne sjećam se točno kak je to bilo na novim traktorima.
Evo ti slika cjevčice o kojoj pričam.Moram priznati da nisam uspio vizualizirati putanju koju si opisao. Originalna sajla na ovom traktoru je pukla baš na pregibu nekih 5-6 cm od motora, a i sam bužir je pukao unutra na tom mjestu. I još je sajla imala mali plastični bužir na sebi na dijelu gdje prelazi preko nosača filtera. MF FE35 recimo tih prvih 10cm ima ravno od motora (doduše, i njemu je pukla sajla, a tako bi i ja napravio s tom rupom. Nema naprezanja kod šarafljenja sajle, nema (velikih) naprezanja u radu.
View attachment 53923
To sam i ja mislio..pa kad je glava bila dole,ventili pregorili, glava grbava.Poceo mi 533 piti vodu.
Kad ga upalim vruceg, prvo radi na dva cilindra par taktova pa onda sve ok.
Jedan tank nafte popije vode da osusi sace u kileru.
Spremam se mijenjati brtvu glave i nadam se da je to sve sto ce trebati, bez ravnanja glave i slicnog.
Plan je skinuti glavu i vidjeti gdje pije vodu, staviti novu brtvu postelati ventile i staviti nove sarafe na glavu, staviti novu brtvu na ventil-dekl. Ako mi se bude dalo, mozda promijenim i gumice ventila.
Potrebni dijelovi:
Brtva glave, ventil dekla, gumice ventila, sarafi za glavu.antifriz.
Na koliko se Nm steze glava i nakon koliko rs se doteze?
Koji zazor ventila treba biti na hladno?
Da li uzeti bakrenu ili klingerit brtvu?
Cime namazati brtvu kod ugradnje? Netko stavlja suhu a netko ju maze s uljem ili mascu....
Hvala