• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,382
Taj motor ide na 48ks, ali na 2500 o/min.
Na 533 je valjda limitiran na 40 ili 42ks (@2250 mislim).

mario1511

Član
Tu od
20 Lip 2023
Poruka
200
Pozdrav ekipa,
Promjenio sam sajlu obrtomjera na imt 533 i sada pušta ulje gdje se spaja na motoru..zategnuo sam jako ali sajla ima lufta...prije nije bilo sajle nego kada je puklo bivši vlasnik je samo metnuo čep i unutra gumicu da ne pušta ulje van.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
806
ima više vrsta sajli i proizvođaća. ja sam imao takav problem prošle godine. najdi bolju sajlu.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Gle..ja ovog časa nemam iu glavi kak to izgleda jer imam veliku bulju punu sranja..ali sajla ne drži ulje..dakle i da makneš sajlu ulje ne smije van..daj slikaj taj dio?

mario1511

Član
Tu od
20 Lip 2023
Poruka
200
Na poslu sam trenutno,kad dođem kući slikam

Evo i slika kako to izgleda, a i označio sam gdje curi ulje kada radi traktor

Prilozi

• IMG_20230620_162811.jpg
    IMG_20230620_162811.jpg
    25.6 KB · Pregleda: 34
Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
u kučištu od ac pumpe bi trebao biti semering , ali daj da netko povrdi tko zna točno , malo je tu drugačije nego na 539

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,699
Nije malo nego jako različito u odnosu na 539.
Sajla ti ne valja, a gde buš bolju kupil neznam. Kolko sam upučen muzej IMT-a ne postoji tak da....
Semeringa tu nema nikakvog.
Skrati maticu, podloži maticu nekom plastikom, gumom... da možeš na tvrdo stegnuti, snajdi se.

mario1511

Član
Tu od
20 Lip 2023
Poruka
200
Tako sam nešto mislio napraviti,metnuti neku tvrdu gumu odrezati po mjeri i kroz sredinu probušiti rupu da sajla može proći..
Ali danas sam bio vozio kamion na servis i pitam majstora el ima kaku gumicu ili ideju kako da riješim curenje, pa mi je reko da bi to moglo privremeno pomoći ali da bi ulje moglo izbiti na traktometru i da je otišo semering al očito da je i on mislio kao vlč.puknuti da je drugačiji pinjon

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,699
Nemre ulje na vuru van jer je na poklopcu bregaste povrat spojen direktno na uljevak ulja.
To malo kaj uđe u sajlu dobro joj dođe kaj ju odmah podmazuje ali nemože tak visoko. Naravno, dok je matica stegnuta i božir sajle ispravan.

Najnoviji postovi

Na vrh