Deda Marek
Iskusan lik
- Tu od
- 25 Pro 2021
- Poruka
- 2,515
Odma od naslova 🤣
Izgleda mi okeEvo skinuo sam regler izgleda li ok?
Lijep je, a da li je ispravan to ne vidimo, ni ja niti drugi forumaši.Evo skinuo sam regler izgleda li ok?
Ovo me podsjetilo na jednog mojeg prijatelja koji je popravljal automatski mjenjač.Koliko sam puta -tam u svojim marketima- kupio nešto samo da vidim iznutrice i kak radi!
Najjednostavnije je ispitati regulator napona "12V" ovako:Ovo me podsjetilo na jednog mojeg prijatelja koji je popravljal automatski mjenjač.
Ja sam njega odavde napal, pa onda odande, pa tuf čekičem...... pitam ga ja ko je to sastavil?
A on ko iz topa, niko, ko bi to više sastavil....
Ne velim da je alternator sveto pismo za popraviti. Večina nas se učila i usput nekaj strgala, nepovratno uništila...
Kolega je skinul regler kaj je najjednostavnije. Izvana još jedino kaj može je izmjeriti otpor na rotoru i zamjeniti regler. Možda se regler da i ispitati ali ja to neznam. Da znam kak se to radi ja bi napisal.
Ako bude išel dalje u ispitivanje dioda i zamjenu istih treba malo više alata od križnog šerafcigera.
A svi koji smo popravljali više od jednog znamo kak može ona pločica pod remenicom zarasti za osovinu i znamo kaj smo sve speljavali da ne strgamo prednje kučište.
Ja osobno sam ih slomil barem dva, tri i alternator može u smeče.... ako nemaš još kojeg da spasiš stvar.
To sam ti ja ostavil umjesto onog M5 kaj si ti meni posudil 🤭Meni je ostal šaraf viška sad kad sam vraćal pod na Zetora. Kaj da je bilo nekaj kompliciranije… 🤭