vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
Ta remenica..skalamerija samo takva..fuj to...uzelo mi par dana života.
Evo tek danas sam stigo izmjeriti napon...kad je ugašen onda je 12.70 a kada radi 12.75 a dok pali varira od 10.30 do 11.40Ako je sve ispravno spojeno u instalaciji onda bi se lampica morla ugasiti nakon što traktor upali, eventualno nakon dodavanja malo gasa. Trebaš neki instrument za mjerenje napona pa malo izmjeriti napon kad je traktor ugašen i upaljen pa vidi ima li razlike. Druga metoda je da se voziš pa ako ga nakon nekog vremena nećeš moći upaliti, znači da se akumulator ne puni Moguće da je nešto s akumulatorom ili alternatorom. Za svaki slučaj bolje je prekontrolirati nego da ostaneš bez struje negdje.
Dobro oponašaš zvukove koje čuješ -Nemam ga dugo,al vjerojatno nije svjetlila kad me sad počelo bosti u oči ta lampica..nekada pri paljenju se čuje samo nako tkkk😅 al nije bio do kraja ispražnjen nekih 60%dopunjavao sam ga taj puta i posle toga upalio...većinom se vozi kratko pa ne znam može li napunit ako puni..
A inače teško pali.
Probat cu prvo regler nije skupa alagano za promjenitJa bi krenul od četkica na regleru
Eugen je ugradil novi alternator.Znam, pokazao si da si kupio i ugradio novi alternator
😂😂Dobro oponašaš zvukove koje čuješ -
Taj zvuk, mitraljiranja u anlaseru može biti uzrokovan banalnim kvarom, jako lošim spojem na klemama akumulatora, ili radi neispravnog / lošeg akumulatora. Ja prije sumnjam na loši spoj, negdje...
Ako se pokaže da je problem u labavom i lošem spoju, to bi moglo biti i uzrok tinjanja kontrolne lampice od alternatora.
Znam, pokazao si da si kupio i ugradio novi alternator, da li i sad kod paljenja bude "tkkk" ili je sve nestalo? Ako je sve nestalo onda se samo napunio akumulator, no bilo bi bolje da nam daš nešto više informacija.
Hajde molim te.
Samo prije ugradnje drugog obavezno provjeri klizne prstenove u kakvom su stanju.Probat cu prvo regler nije skupa alagano za promjenit
Dobro dok se popigal, ja sam imal situaciju da kad se kardan odspojil od RK(bil je malo kratak jer se ista kosa koristi za 567 i 549) i lupil o donju kuku/poteznicu da je puknul kod semeringa ko da ga je neko sa brusilicom odrezal. Zanimljiv događaj 🤣Odspojio se kardan od freze i zavrtio pola kruga punim gasom i udario u poluge.
Radi i tako samo me iritira što kardan se vrti kao da je od drveta.