Jedno vrijeme se dvoumim, pisati išta ili ništa. Vidim da su forumaši isto malo zbunjeni "nejasnim prikazom kvara". Niti filmek ništa ne pomaže, ja imam isti dojam kako je napisao i
@MUHA da se taj anlaser ponaša dosta normalno i da prekine rad kao da je traktorista odustao verglati.
Puštao sam taj filmek desetak puta, OK slabijeg sam sada sluha, ali ne čujem da bi anlaser "izletio iz zamajca" radi polovice pregorjelih pomočnih špula. To se znalo događati, ali ja to ovdje ne mogu skužiti.
Sam opis da anlaser udara u nešto, nema on o što udarati, osim rotor ide do kraja naprijed , možda mu malo smetaju i naštahani zubi zamajca, ali uzubljuje se kako to filmek potvrđuje. Ovaj filmek je beskoristan.
Što je popravljao majstor, što je lemio, gdje, da li na priključku od plus kabla akumulatora na automat, ili je lemio lamele kolektora, što je točno lemio???
I da s tim šarafima i šelnama se ne može spigati taj stator, osim ako na polumjesecima ispod anlasera nema smeća ili nekakva divlja podloga, pa da ne ide u centar... Puno nejasnoga je tu, kao i kako to da majstoru nije stalo napraviti probni rad nakon popravka, montažom na traktor i probnim paljenjem. To se tako ne radi i tako nemojte prakticirati.
Probajte dati malo "kvalitetniji" opis situacije, ovako je ništa, premalo za normalnu defektažu.