Ne vidim točno na slici, ali mi izgleda da su " capice" pre blizu lameli, možda nije dovoljno, podmetnutno," distanćnika" ( limova)između zamašnjaka i korpe.
I to je riješeno.Onaj vijak koji limitira membranu sam ga pomaknuo, još prije desetak godina.
Ona nazubljena letva u pumpi ostala blokirana i traktor se nije mogao upaliti.
Klapna je čista
Pokušaj između korpe i zamajca onud kud idu vijci podbaciti ravnu podlošku ,to možeš bez razdvajanja traktora, kroz onu rupu ozdola najprije popusti ovih 6 vijaka,a onda jednostavno jednog po jednog izvidaj i na tom dijelu će se korpa toliko odmaknuti od zamajca da ćeš moći uvući podlošku i ponovno puntati vijak,te kad ubaciš svih 6 podloški ispod svih vijaka,dotegni korpu te opet štelaj na 1mm,pedala će ti biti puno mekša i po meni ugodnije za rad naručito u kosidbi kupljenju sijena i sl. No svakako ćeš nakon nekog vremena opet te podloške vaditi,kod mene se je to dogodilo nakon 4 godine rada i odrađenih 1000 radnih sati.
Jel si ga sa šarafima nasukal na mjenjač ili je lijepo uskočil gore?Možda se nešto savilo prilikom spajanja sa mjenjačem....
Bojim se da si savinul lamelu.... znam jer sam i ja to isto napravil na drugoj, trečoj izmjeni.Nije baš dobro sjeo, povukao sam ga sa dužim šerafima
Probao sam, išle su dobro, ali drugi stupanj tokom sklapanja nije ušao iz prve na sponjičkoj pa su se zupci malo oštetili te sam malo pobrusio ravnom brusilicom.da li si probao kako nove lamele klize po sponjičkoj ?