• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,514
Postoji caka. Motor na njemu je fiatov. Tako da ide i ide... ali i dalje ostaje da je jednom samo promjenjena pumpa a antifriza nije vidio. Nije stavljena original a proslo je vec dosta godina.
 

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,434
moj 539 6500 sati i njegova vodena pumpa gore, nikada mijenjana niti dirana. Skoro cijeli životni vijek je na čistoj vodi, bez trunke antifriza..

Što se tiče AC pumpi netko je spomenuo da često odlaze, ne odlaze pumpe, već membrane, i to samo nove zbog loše kvalitete. A tako i da stavim vodenu pumpu novu, pitanje je kakve je kvalitete..
 

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,384
Hajd nekad postavi koju sliku tog motora. Moj ima oko 8000 rh jos dobro radi i ne trosi ulje. Sad su dijelovi sranje,da mogu naci staru pumpu polovnu stavio bih je umjesto ovog smeca. Kod mene je permant unutra od kada znam za sebe.
 

sina

Član
Tu od
21 Ožu 2014
Poruka
150
Na 539 trenutno imam neki čudni alternator koji nije baš najbolje pripasan i ne puni kak bi trebao...kolko se sjećam deda je rekao da je to od yuga 45...
E sad, dal dat toga na reparaciju i pripasat ga kak treba, kupit na njuškalu reparirani za 350 kn ili ima netko kakvu bolju ideju?
 

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,384
Mozda je najbolje taj reparirati. Taj sto kupis ko ti garantuje da je repariran. Nekad davno sam postavljao drugu od golfa ll alternator na 539 i mora se malo spaner doraditi.
 

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365
taj od yuga je dobar - svaku sitnicu imaš kupit za njeg za reparaciju

kod mene je isto od juga 45A, al kad budem radio generalno planiram nabavit od felicije 70A, jer kad popalim sva svijetla i vozim, ampermetar je u minusu
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
od potrosaca zavisi i koju snagu alternatora da uzmes. ali u svakom slucaju ako je remenica od punog materijala produbite je kod strugara malo , da ima malo manji precnik. pre ce gasiti lampicu i punjenje dosta bolje
 

Notturno

Novi član
Tu od
18 Velj 2014
Poruka
5
Opis problema je ovakav hvala svima unaprijed na odg. Puknuo je lajtung malo je propiso kupljen je novi skinuo sam rezervar i spustio gorivo kod one casice , skinjeno je crijevo ono s filtera na filter sad mene zanima dal treba odzracivat gorivo i kako pumpa ,nije klipna nego je ona kvadrat 539 82' pise da je rakovica motor
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,304
ko si mjenjal lajtug između rezervara i AC pumpe onda bu najvjerojatnije progutal zrak koji je u lajtungu.
Ako stegneš prvo na rezervar, a onda pustiš naftu kroz njega da počne curjeti na drugoj strani gdje je šuplji vijak priheftan, onda sigurno nebude trebalo odzračivati.

Ako si bilo gdje drugdje mjenjal lajtung onda odzračiš na zadnjem lajtungu koji sprovodi naftu u Boš pumpu na način da ga otpustiš i pumpaš na AC pumpu dok ne počne iči na otpušteni lajtung čista nafta.
trebalo bi uspjeti bez da odzračivaš Boš pumpu i lajtunge na dizama,
 

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,110
Meni je malo nejasno objasnjenje ..Kaze " nije klipna nego ona kvadrat".Klipna (linijska) lici na kvadrat.Ako je roto pumpa lici vise na valjak.
 

haris25

Član
Tu od
15 Tra 2012
Poruka
70
Dobro vece uvazeni prijatelji imao bih par pitanja u vezi sa hidraulikom.Mjenjao sam semering na radilici u zvinu i majstor mi je stimao kvacilo jer mi kartan skkrgo kad sam ga htio uklopit.Al sad mi se pojavio jedan problem koje ranije mi se nikad nije desavalo,kad dizem plug stisnem kvacilo plug pada ulje je na nivu uredu,al me zenima da nije sta poremeceno i kako da se to nastima.Ja po mom misljenu treba malo samo papucicu odpustiti da hidrulicna lamela bude bolje primaknuta zamajcu i korpi da mi se ne desava to jer inace traktor je 539 imt 84 godiste uredan traktor.havala u svakom primjeru za savjet ko mi ga bude dao sta napraviti lp pozdrav :(y):
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,304
Padal je on i prije, samo kaj je drugi stepen vozil ( zato se kardan i nije dal uključiti), a sad kad odvaja pravilno imaš izražen problem kojeg prije nisi primječival.

Trebaš popraviti hidraulik, a ako ne pada jako pod teretom onda ostavi kak je. To spuštanje je na IMT-eu klasika.
 

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,110
Izgleda da je u njegovom slucaju majstor prestelo kardansko kvacilo.Sad kad stisne pedalu istovremeno odvaja i vucnu i kardansku lamelu.Usput ni hidraulik nije naj naj i to je to..
Zovi ti kolega majstora da ponovo pregleda to kardansko kvacilo.Imas na forumu dosta postova o stelanju kvacila...
 

haris25

Član
Tu od
15 Tra 2012
Poruka
70
nepada brzo polako se spusta kad stisnem kvacilo a dosad mi nikad nije to kacio sam i tanjurace i nikad se neije spustalo do poslje sad kad sam mjenjao taj semering,i kad je covjek stelovo kvacilo mezeli mi neko objasnit na kojoj tranici mogu to pogledati ili da neko ko se vise razumje o tom problemu
 

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Kako je kolega prije napisao, kvacilo je vjerojatno prestelano, odnosno odvaju se obje lamele. Kad se ta lemela odvoji, hidraulicna pumpa jer je to povezano prestaje s radom i zato ti hidraulika pusta.
 

Najnoviji postovi

Na vrh