• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Lako tebi kad si na ravnom meni je 560 znal biti u zraku pod Streumixom 3 000 litri .

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Bio malo veči brijeg počeo klizati lijevi kotač ja stisnal šperu a traktor u zrak , zaustavil sam se iskipal gnojnicu cisterne je bilo više od pola pa se malo zaljuljala gnojnica .

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Hoće to.. Mene je povukla unazad cisterna od 2500l, traktor 60ks i 3600kg.. Kotači vrte napred, a sve ode nazad :(rofl):.

Tu od
20 Sij 2016
Poruka
76
Aha da to je razumljivo
Tako je i mene s ursusom 360 na kraju zemlje je međa jako odrezana bila i ja isao polako i tako cisterna dosla i brazdu i ja sam htio polako krenuti i pustam kuplung i vec sam skoro dokraja pustio kad sam se ja okrenuo prema naprjed prvi kraj traktora bio poprilicno u zraku

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Ako se jednoosovinka ili cisterna kopca na originalnu automatsku kuku na 533/539 nema teoretske šanse da ga digne. Prije se budu otrgli kotaci. Kaj se tice Željko KŽ, od kad pratim ovaj forum, od tebe sam procital najnevjerojatnije price...

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ako je zakopčana na visoku kuku bez problema ga digne. Prijatelj ima zetor 5545 i po mokrom asvaltu mora uključiti prednju vuču da bi izvukao koliko je uzbrdica. Inače sada ima vodovod a creinu je koristio za vozit vodu iz izvora uzbrdo.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ako se jednoosovinka ili cisterna kopca na originalnu automatsku kuku na 533/539 nema teoretske šanse da ga digne. Prije se budu otrgli kotaci. Kaj se tice Željko KŽ, od kad pratim ovaj forum, od tebe sam procital najnevjerojatnije price...
Cisterna je kopčana na gornju vuču kolega Gajtan ja samo pišem svoje događaje . Ja isto nisem vjeroval kak kolega ore kod Donje Stubice dok nisem videl uvijek postoji bolje i lošije .

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Ako se jednoosovinka ili cisterna kopca na originalnu automatsku kuku na 533/539 nema teoretske šanse da ga digne. Prije se budu otrgli kotaci.

Natovari ti jednoosovinku pa ćeš da vidiš kako ga dize.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Istina. Jednom sam u životu vozil 539 s jedno-osovinskom prikolicom punom klipa kukuruze (cca 5 kubika) i prednji je kraj svako malo poskakival u zrak, a kuka je bila skroz pod diferencijalom.
Takvih doživljaja na Štoreu 402 nisam imal ni s većim teretima.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ja redovno sa Zetorom to vozim, ali jednom smo natrpali 5.5-6kubika i jedva sam sa 3511 izvukao uzbrdo i kad sam ga presaltao iz druge u prvu propeo se :). Dovoljno je da se navrši pošteno Imt jednosovinka pijeskom i s kočnicama će morati skretati..

Tu od
20 Sij 2016
Poruka
76
d39ceb045b22bb6b7d82ba8694fba6eb.jpg

Ide to

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kaj vi brijete to nije ista istina.....
Orginalna IMT prikolica ako je zakopčana na organalnu kuku i natovarena na atestiranu nosivost nema šanse da diže prednji kraj u zrak.
Nisam neki šofer traktora i prikolica ali za silu se znam poslužiti i vozil sam u toj kombinaciji nekoliko pretovara i nikad mi se nije osavljal.... problem je bilk stati.

Ja redovno sa Zetorom to vozim, ali jednom smo natrpali 5.5-6kubika i jedva sam sa 3511 izvukao uzbrdo i kad sam ga presaltao iz druge u prvu propeo se .
Iči uzbrdo a prije se ne pripremiti pa u pola šaltati.... sreča pa nije bilo nizbrdo.
Sinek, svaki konj se osavlja na zadnje noge kad po riti bič dobije, netreba mu ni tereta.

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Par puta sam vozio sa Vrbasa punu imt prikolicu mokrog sljunka i nikad nije propinjalo traktor.
Bilo je par uspona gdje prva nije mogla uznijet ,zapravo nisam bio siguran da ce prva izdrzat pa sam to odma u trecu pomocnu.
Traktor je imt 533
Ja se inace drzim pravila da procijenem kojom brzinom mogu uzic uz uspon tom se obavezno i spustam

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Ko nije kosio sa 539 i rotacionom taj ne zna sta je propinjanje u transportu a pod prikolicom se kod mene nikad nije propeo a bio je glavni traktor preko 15 godina :D

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Natovari ti jednoosovinku pa ćeš da vidiš kako ga dize.

533 ide s jednosovinkom ko iz puške. sa cca 3 tone tereta+tonu prikolica. Sam se treba znat pametno vozit. Mislim na automatsku kuku.

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
Kad je dobro nakrcana mokrim gnojem druga spora na dva mjesta treba da izvučem po asfaltu .Nije da ne poskakuje na neravninama , ali to nije podizanje traktora . Po mojem iskustvu glavni problem pretovarene jednoosovinke
na malom imt-ejcu sa automatskom kukom nije podizanje traktora , nego stajanje ak se zajuriš i izvući je uzbrdo.

Praznu moram sa njive po tvrdom zemljanom putu izvlačiti u trečoj sporoj .

Ali ja imam stari krampson i njivu na čudnom mestu .A nemam više kravice :=:) pa tak da je to riješeno.

Na vrh