• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

retro32

Član
Tu od
24 Velj 2012
Poruka
57
neznam stručni naziv , ali pokušaću opisati, na IMT 539 kad se zagrije i pri većim okretajima šprica ulje na onom kućištu (ili kako se već zove) gdje se spaja sajla od brojača okretaja (radnih sati) . ima mala rupica (mislim da je tvornički tako napravljeno ? )
iz koje baca ulje . ta rupica se nalazi prema kabini traktora.
e sad koliko sam uspio objasniti ...:icon_scratch:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Otišel ti je semering.
Skineš poklopac, zamjeniš semering i teraš dalje. Rupica služi da ne nabije ulje u brojač sati ali na nju nesmije curjeti ulje.

retro32

Član
Tu od
24 Velj 2012
Poruka
57
a ne izgleda baš kao ulje više neka crna masna voda ?

Posljednje uređivanje:

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Pogledaj nivo ulja u motoru, moglo bi ga biti previše, kroz tu rupicu obicno krene curiti kad ode membrana na AC pumpi...

retro32

Član
Tu od
24 Velj 2012
Poruka
57
to bi značilo da se mješa ulje i gorivo ? možda je to uzrok što traktor zakipi pri malo većem opterećenju ?

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
a ne izgleda baš kao ulje više neka crna masna voda ?
Na tu rupicu može van samo ono kaj je u karteru, ako je unutra voda.....
Zamjeni semering i sve bu dobro.

Pogledaj nivo ulja u motoru, moglo bi ga biti previše, kroz tu rupicu obicno krene curiti kad ode membrana na AC pumpi...
Ta rupica i membrana nisu povezani, ac pumpa ima svoju rupicu, a ova o kojoj pricamo nije ta rupica.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Prijatelj, znam o kojoj se rupici radi, to je rupica ispod semeringa na bregastoj.. Meni kad je na 558 otišla membrana, sad posle generalke, kroz tu rupu je curela nafta van, i to dok je motor bil ugašen. Kak je kroz pumpu curelo u kucište bregaste, tak se kroz ru rupu cedilo van. Semering je naravno metnut novi kad je generalka napravljena i ulje ne pušta, a zakaj je puštal naftu ne znam. I dobro da je jer sam po tome kužil a tek onda da raste nivo ulja.. Pretpostavljam da 539(nisam ga nikad imal) ima pumpu na istom mestu..

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Nafta je puno rjeđa pa lakše propusti a semering bregaste se hoče okrenut u kučištu jer neide knap.

ikashina

Član
Tu od
22 Tra 2011
Poruka
73
Pozz ljudi! Da li je moguće da na traktoru odjednom crkne akumulator. Danas mi upalio bez problema, radio sam sa njim par sati na njivama i tamo je paljen gašen par puta. Došao sam kući prije par sati, parkirao ga u garažu i maloprije sam ga htio preparkirati kad odjednom neće da upali. Kontakt lampica svijetli i okrećem bravu za paljenje, ništa se događa, uopće neće da vergla, ali pri okrećanju brave gasi kontakt lampicu. Probao direkt spojiti alanser, ali ono opet neće da vergla. Napon mjerio, pokaziva 12.5 V kad je upaljen kontakt. Sada ga nisam imao volje spajati preko klema, jer bi mi trebalo par ljudi da ga istjeram iz garaže pošto je ulaz pod nagibom, a sutra sam cijeli dan na poslu, pa me zanima vaše mišljenje oko toga. Da napomenem da je brava mijenjana ima dvije-tri godine, alanser repariran ima 2 god, a akumulator sam mijenjao ima 4 godine, stavljen marke Black Horse. Alternator puni uredno, gasi odmah kontrolnu lampicu nakon što se traktor upali, tak da mu do punjenja nebi trebalo biti.

Poslano sa mog Point_X1 koristeći Tapatalk

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,432
Upravo ovo šta Felix kaže očistiti i dodatno stegnuti kleme i morao bi anlašovati ;)

sosta

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
205
Nije neobično da akumulator krepa odjednom a do tad nije pokazivao nikakve znakove, meni se desilo na autu, srecom akumulator još bio pod garancijom.
Napon bez opterećenja ti ništa ne znači, probaj paliti svjetla i onda mjeriti da vidiš kak se ponaša.

ikashina

Član
Tu od
22 Tra 2011
Poruka
73
Nije neobično da akumulator krepa odjednom a do tad nije pokazivao nikakve znakove, meni se desilo na autu, srecom akumulator još bio pod garancijom.
Napon bez opterećenja ti ništa ne znači, probaj paliti svjetla i onda mjeriti da vidiš kak se ponaša.
Ok, hvala na savjetima, ako uspijem včrs to provjeriti kad dođem sa posla onda i jesam. Ako ne, onda budem sutra.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Ma to ti je garant, nama se isto desilo. Otpustila se klema i odma ugasi lampicu čim okreneš ključ. Provjeriš kleme i teraš dalje.

ikashina

Član
Tu od
22 Tra 2011
Poruka
73
Da javim update nakon dva dana, ipak je akumulator crkao i ako sam prvo kleme očistio, ali opet se ništa nije događalo. Stavio od susjeda slabiji akumulator od 75Ah 720A udarne struje upalio bez problema, vratio svoj opet ništa se nije događalo. Na kraju uzeo od susjeda taj od 75Ah za 200kn, njemu nije trebao, samo mu stajao u garaži, pa da posluži do zime ja sam zadovoljan.

sosta

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
205
533 mi se ugasio u voznji i više nikud, sad išao gledati dotok goriva, na AC pumpi imam dolaz goriva, medjutim na izlazu nema ništa kad verglam ni kad pumpam ručno, jel to onda znači da je ona otišla, ima li se u njoj nešto za pogledat ili mijenjanje? Koju uzeti, ima li više proizvođača?

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,432
Vrlo vjerojatno je ona loša kad ne daje goriva na izlazu.. Probaj tražiti IPMa ak ga ima gdje uopće više

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Otišla ac pumpa. Možda da probaš otvoriti poklopac pa ako je kakva smet pod ventilom izvaditi ju van, ali ako je ispal ventilič u smeče s njom.

Uzmi bilo kakvu samo nemoj IPM, mislim da i to privatnik radi. Jeenostavno svaka treča je možda dobra ali ni ta nije dugog vijeka.

sosta

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
205
Paše li ova za 539 s časicom na 533 ili treba prerada? Kod mene nema posebne čašice, neki majstor je izgleda zaključio da ne treba, već iz rezervora ide direktno na ac pumpu, ima li za nabaviti tih posebnih čašica?

Najnoviji postovi

Na vrh