Pozz ljudi! Da li je moguće da na traktoru odjednom crkne akumulator. Danas mi upalio bez problema, radio sam sa njim par sati na njivama i tamo je paljen gašen par puta. Došao sam kući prije par sati, parkirao ga u garažu i maloprije sam ga htio preparkirati kad odjednom neće da upali. Kontakt lampica svijetli i okrećem bravu za paljenje, ništa se događa, uopće neće da vergla, ali pri okrećanju brave gasi kontakt lampicu. Probao direkt spojiti alanser, ali ono opet neće da vergla. Napon mjerio, pokaziva 12.5 V kad je upaljen kontakt. Sada ga nisam imao volje spajati preko klema, jer bi mi trebalo par ljudi da ga istjeram iz garaže pošto je ulaz pod nagibom, a sutra sam cijeli dan na poslu, pa me zanima vaše mišljenje oko toga. Da napomenem da je brava mijenjana ima dvije-tri godine, alanser repariran ima 2 god, a akumulator sam mijenjao ima 4 godine, stavljen marke Black Horse. Alternator puni uredno, gasi odmah kontrolnu lampicu nakon što se traktor upali, tak da mu do punjenja nebi trebalo biti.
Poslano sa mog Point_X1 koristeći Tapatalk