• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
319
na ovim slikama za 533 - to je bio original nosac od dinama, samo su ona uha navarena na drugu stranu?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,331
Tako je. To je napravljeno još prije 30-tak godina i još radi.
Pazi samo da ti remen bude što dalje od gibljivog mosta.

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
238
Jedno pitanje, kod Imt koji instrumenti na tabli imaju osvjetljenje, obrtometar, manometar, ampermetar, mjerač pritiska ulja?

baranjac747

Član
Tu od
20 Lis 2011
Poruka
290
Zanima me dali se isplati stavljat čahuru kučišta volana gdje su segmenti ili je bolje kupit novo kučište, ovo staro nije nigdje pucano samo ima malo lufta i prilikom vožnje zna doć do šetanja kotača.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Naravno da se isplati, takva kučišta se više ne proizvode kakvo trenutno imaš na traktoru, a i čahura je par kuna.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Pa nije prekomplicirano. Segmente moraš vaditi za izmjenu čahura.

korisnik2508

Član
Tu od
24 Kol 2010
Poruka
119
hidraulička pumpa

Imam stari IMT539, Trebam mijenjati hidrauličku pumpu. U trgovinama sam pronašao IMT-ovu košta preko 2000 KN, i indijsku koja košta oko 500 kn. Zbog čega je indijska toliko jeftinija? Isplati li ju se kupiti?

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,432
Re: hidraulička pumpa

Imam stari IMT539, Trebam mijenjati hidrauličku pumpu. U trgovinama sam pronašao IMT-ovu košta preko 2000 KN, i indijsku koja košta oko 500 kn. Zbog čega je indijska toliko jeftinija? Isplati li ju se kupiti?

Vjeruj mi najbolje je uzeti polovnu dobru pumpu nego neku novu. Ta indijska ak je za 500kn sigurno nije neka, dok ova "IMT" je prije tafe jer kolko ja znam on ce sada proizvoditi svoje traktore i dijelove(nadam se) pod IMTovom naljepnicom..

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Zašto da kupuje polovnu, možda kupi istu kakva je i njegova... Možda se ova koju ima da popraviti..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Baš da je kompletna nova 500 kuna ne vjerujem, to mora da je set za reparaturu.
Kam je to otišlo, kak bu valjalo.... orginala garant više za kupiti nema kod nas, samo kopija.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,432
Imam stari IMT539, Trebam mijenjati hidrauličku pumpu.

Zašto da kupuje polovnu, možda kupi istu kakva je i njegova... Možda se ova koju ima da popraviti..

Valjda se posavjetoval s meštrom pa zna da pumpu treba novu i da se vjerojatno neda popraviti. Možda najbolja opcija šta kaže i MUHA popraviti staru ako se da. Ja vjerujem da su ti indijski dijelovi zadovoljavajući al opet ak se da najti dobra polovna pa i da se mora na njoj napraviti remont uvijek bi se odlučil za staru, mislim da je jedno vrijeme na njuški bila pumpa hidraulike za IMT polovna 1500kn doimala se dobro..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Stara se neda popraviti jedino ako popucaju kučišta, tj. poklopci, a to je rijetko ili nikad.
Ja sam uvjek za opciju popravka s novim dijelovima nego uzimati rabljenu. Za rabljenu trebaš minimalno sigurnosni, razvodnik i gumice, a to košta cca 200 kuna i opet imaš stare ventile, stare klipove i poderane klizne kamene. U biti nemaš ništ a potrosil si novce.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,804
Baš da je kompletna nova 500 kuna ne vjerujem, to mora da je set za reparaturu.
Kam je to otišlo, kak bu valjalo.... orginala garant više za kupiti nema kod nas, samo kopija.

Ja sam mjenjal susjedu prije tri mjeseca na 533, u masivi je bila neka indijska 900-1000kn ne znam točno a zasad uredno dela al ko orginalna nebu sigurno dugo.Imal je još ponudu za Tafe pumpu ona je bila 2500kn.
Od stare bi se bila samo osovina mogla iskoristiti ostalo je za smeće.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Ništ ja ne velim, ja sam se nametal tih idijskih, turskih i sličnih dijelova pa rade i dan danas.
Nemrem vjerovati kolko je cjena dijelovima pala unazad par godina, prije par let je set koštal oko 1000 pa na dalje.
Sva sreča pa se više tim ne zamaram.

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Tehnologija napreduje,cijena radnog sata određuje cijenu proizvoda.Materijal u toj priči najmanje košta.Zato sve poznate firme sele proizvodnju i Kinu,Indiju itd..
Švabo radi za 20€ po satu a neki tamo indijac radi cijeli dan za te novce.I njegov proizvod košta firmu toliko puta manje nego da je proizveden u Njemačkoj ili nekoj drugoj zemlji sa višim standardom.Prije su ljudi glodali dijelove,sastavljali,lakirali itd..Danas CNC tehnologija sve radi brže i bolje,i jeftinije.Ne žali se na vrućinu i hladnoću,ne uzima puš-pauze,ne treba joj plaća,godišnji,putni troškovi,doprinosi,bolovanje.Normalno da je sve jeftinije.Osim traktora,oni su poskupili puno i to bez razloga.

reCenter

Član
Tu od
2 Srp 2011
Poruka
117
Negdje mi nafta slini na rezervoaru, s prednje strane dolje je masno i pojavljuje se pokoja kap. Međutim i gore po rezervoaru je lagano masno oko čepa, a čep kad pritežem onda se vrti i grlo na kojem leži čep, to ne bi trebalo biti tako? Moguće da na tom spoju dok se vozi i mućka gorivo pa izbaci.

Ili bi moglo biti da dolje oko nosača može biti natrulo i prohrđalo?

Najnoviji postovi

Na vrh