• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Opg tica

Novi član
Tu od
23 Tra 2020
Poruka
6
Imt 539 promijenio sam mu filter zraka i nasuo ulje u njega do oznake prije 2mj i danas ga otvorim ulje se pretvorilo u emulziju,jel to neki problem?
 

vidanje

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2016
Poruka
151
Promeni ulje,tu mora biti cisto ulje. Operi zicani gornji deo filtera,pogledaj crevo od pecurke i kompresora da li su ti zdravi a pitanje je koliko si radnih sati i u kojim uslovim napravio kao i kvalitet ulja
 

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
722
Gdje točno vidiš emulziju? Nivo ulja je ostao isti? Koji put se zna napravit malo "majoneze" oko čepa gdje natačeš ulje i na vrhu šipke, ali to nema veze. Ako je baš prava emulzija, imaš problem.
 

Bozo Zrkic

Novi član
Tu od
11 Svi 2020
Poruka
1
Dobar dan svima
Imam traktor IMT 533 koji je ostao od mog dede i stajao je vise od 15 godina u garazi.Nema akumulatora ja od kad se secam nisu ga palili na kljucu,nego u brzinu pa nizbrdo,proverio sam kablovi su iscupani iz brave za paljenje.Blok je bio pukao pa su ga popravljali,i menjac mu je zaglavljen u brzini,ima ulja u motoru to sam proverio i malo goriva.Pa ako bi mogao neko da mi da savet kako da ga upalim i da odglavim menjac a koristio bi ga za sredjivanje dvorista kosenje trave i neki lagani poslovi.I zanima me dali bi mogao bez akumulatora da se upali iz mesta da ga ne ganjam nizbrdo i da ga vucem drugim traktorom.
Hvala unapred svako dobro
 

Daky5555

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2019
Poruka
221
Ako nije radio 15 godina najprije provjeri da nije zablokirao motor, u svakom slucaju najpametnije bi bilo da ga pokrene netko ko se dobro razumije u te stvari da nebi doslo do vece stete, mjenjac zna zaglavit u nekoj brzini pa se tada odvije cep pored rucke mjenjaca i polugom se pomakne zupcanik malo da sjedne na mjesto, ali to je poznata stvar kod 533 i mislim da se to dogadjalo svima tako da postoji mogucnost i da nije do toga jer to se za manje od minut vremena namjesti pa ne vjerujem da traktor stoji 15 god a da se to ne rjesi, prije je u pitanju nesto drugo i ozbiljnije. Uglavnom bilo bi najbolje da ga das nekom mehanicaru da ga pretrese promjeni ulje i filtere i rjesi paljenje preko akumulatora.
 

Dadodado

Novi član
Tu od
13 Svi 2020
Poruka
2
Traktor imt 539,1986 godiste.Nemam kontakta ni svetala,pali jedino na alnaser,kad mu zamenim osigurac 25A radi sve i kontakt i svetla i pali bez problema,medjutim posle gasenje traktora opet ne radi kontakt brave i nema svtala i sve tako,sta raditi,jer taj osigurac 25a mi izgleda pravi problem ili je nesto drugo neki spoj?
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,940
Zamjeniš osigurač, ne pališ traktor ali pališ redom pozicija, kratko, dugo, radna lampa, žmigavac lijevi, žmigavac desni, štop i slušaš u kojem trenutku bu išlo puccc. Znači na tom sklopu je kratki spoj i tu tražiš kvar.
 

Dadodado

Novi član
Tu od
13 Svi 2020
Poruka
2
Zamjeniš osigurač, ne pališ traktor ali pališ redom pozicija, kratko, dugo, radna lampa, žmigavac lijevi, žmigavac desni, štop i slušaš u kojem trenutku bu išlo puccc. Znači na tom sklopu je kratki spoj i tu tražiš kvar.
Hvala,tako sam uradio,zamenio osigurac,upalio je kontakt, upalio svetla i;td..,i izgleda pri paljenju ponekad da izbacuje osigurac 25a ali nisam siguran jer nekad upali bez da izbacuju i bude sve okej i pri gasenju i ponovnom palenju nema kontakt ni svetla tj.samo na alnaser posle upali.
 

roki

Novi član
Tu od
4 Velj 2020
Poruka
28
poštovani g. muha kako najjednostavnije naštelati ventile na imt 533 negdje sam pročitao na forumu da vi to radite na neki svoj način hvala
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,940
To si krivo pročital, ja za neke motore imam svoj način dok na IMT-u 3 cilindra radim po uputama proizvođača.
1 ventil stisnut štelaš 3 cilindar
2 ventil stisnut štelaš 2 cilindar
6 ventil stisnut štelaš 1 cilindar
 

Stručko1942

Član
Tu od
29 Svi 2019
Poruka
38
Imam problem sa kočionim ventilom na imt 533 koji nije dugo radio jer su cijevi i boca bili skinuti i u njemu se nakupilo zemlje prilikom vožnje. Danas sam ga skinuo i rastavio navrtke s njega za crijeva, očistio neki kao žičani umetak sa bočne strane.. I sad, nisam nikad rastavljao kućište pa ne znam hoće li iskočiti feder ako budem odvidavao onaj zadnji poklopac. Također onaj cilindar naprijed ne izlazi, pretpostavljam da je zapekao, a imaju i neke gumice unutra pa ne znam imaju li negdje za kupit, ili da ostavim ove stare kad su već ispravne.
 

rosto

Novi član
Tu od
13 Svi 2020
Poruka
6
pozdrav, da li mi neko može dati preporuku između original Massey fergusona 35 i IMT 539. Da li su to u svemu ista i podjednaka traktora ili je nešto od ove dvojice bolje? hvala
 

Daky5555

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2019
Poruka
221
Pozdrav, danas sam sa jednim susjedom gledao njegov imt 533 koji je jos u dobrom stanju sa svime osim s motorom, traktor je dobro ocuvan, garaziran od prvog dana i izgleda kao nov ali motor je dao sve od sebe i sad se mi pitamo isplati li se ubacivat drugi motor od imt 539/540, koje su preinake potrebne za te motore pa i za 542 motor ili je bolje ubacit original 533, drugi motor ili generalka, sve su opcije otvorene??
 

vidanje

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2016
Poruka
151
Kod nas u motore od 533 koji su loši rade generalne opravke a umesto klipova od 533 ubacuju klipove od 539
 

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,431
Veći su pa se ne mora mijenjati cilindar već se samo razbuši na tzv "c" specijalu.
 

Najnoviji postovi

Na vrh