• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Vlado2112

Član
Tu od
18 Lis 2019
Poruka
77
Kad već diskutiramo o IMT-ovoj propasti i inim tvornicama ništa to nije slučajno nit preko noći.
Ako se bolje pogleda vlasnička struktura današnjih kompanija koje posjeduju većinu poznatih brendova onda je slika poprilično jasna primjerice kompanija AGCO.
Sve tvornice koje su proizvodile traktore na području bivše Juge i okolnih zemalja bivšeg komunističkog bloka su propale od Torpeda, Štorea, Univerzala pa na kraju i IMT-a koji je kupljen da bi TAFE imao skladište i poznato ime za ovaj dio Europe.
No to nije samo slučaj sa tim tvornicama već i sa svim ostalim tvornicama ili su kupljene pa ugašene ili su jednostavno puštene da propadnu.
Ove tvornice traktora su prvenstveno propale jer su proizvodile traktore po licenci i nudile su malo inovacija s obzirom da se u sam proizvodni proces i inovacije relativno malo ulagalo ( u odnosu na zapadne rivale.)
Ono što je problem da nam je zapad (naravno krivi smo si i sami) generalno opustošio proizvodnju pogotovo složenu kao što je auto i proizvodnja raznih strojeva (okosnica ekonomije) što ima za utjecaj da s godinama nemamo gotovo uopće intelektualne mase koja bi takvo što i pokrenula ukratko u začaranom smo krugu.
Možda je IMT generalno zastario ali je sigurno bio i tzv inkubator intelektualaca i inžinjera koji su stasali u poduzetnike i inovatore. A gdje su sad?

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,517
@Kupljenec, naprotiv.. Cak sam imao 533, zalim sto sam ga prodao.

Petreticu, ti navedeni modeli su bas ono pravo zazivjeli...
Istina nisu zaživjeli, ali nije i da se nije radilo na inovacijama i razvoju tog inače samog po sebi savršenog traktora IMTa :LOL:

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,758
A, usisnu cijev si pogledao? Kakvo je stanje u kompresoru?
Kompresor je bio sav crn od ulja. Ali probao sam prije nego što skinem kompresor staviti prst na usisnu cijev i osjeti se da vuče. Zamijeniti ću i usisnu cijev.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,141
Kompresor je bio sav crn od ulja. Ali probao sam prije nego što skinem kompresor staviti prst na usisnu cijev i osjeti se da vuče. Zamijeniti ću i usisnu cijev.
Ne trebaš mijenjati ako je gumena cijela, očistiš čelični dio i gumeni. Normalno da osjetiš usisavanje ,ali zbog otpora u usisnoj cijevi počinje vuči ulje od centralnog podmazivanja, to jest od motora. Kakve su karike?

DadoPZ

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
121
Vjerojatno je bilo već upita ali zanima me koju max širinu sjetvospremača bi mogao vući 539.
Sva zemlja je u ravnici

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,399
Za 539 je 180 cm taman.
Veci ne smije biti jer ga nece moci vuci drugom brzinom, a prva mu je prespora za sjetvospremac.

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,758
Ne trebaš mijenjati ako je gumena cijela, očistiš čelični dio i gumeni. Normalno da osjetiš usisavanje ,ali zbog otpora u usisnoj cijevi počinje vuči ulje od centralnog podmazivanja, to jest od motora. Kakve su karike?
Usisno crijevo kompresora sam spojio na vodovodnu mrežu i nije začepljeno. Pročačkao žicom i nije ništa izašlo. Pola je metalna sa krivinama, a pola gumena.
Možda je problem u klipu jer je prije par godina prožvakao ventile.
Mislio sam staviti klip od drugog kompresora ali nije isto.

Prilozi

• WP_20210319_001.jpg
    WP_20210319_001.jpg
    34.4 KB · Pregleda: 12
  • WP_20210320_001.jpg
    WP_20210320_001.jpg
    25.5 KB · Pregleda: 12
  • WP_20210320_002.jpg
    WP_20210320_002.jpg
    49 KB · Pregleda: 12

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,141
Možeš poslikati uljnu kariku sa strane? Vrte li se karike u klipu lagano ili teško?

Najnoviji postovi

Na vrh