TomiVG
Novi član
- Tu od
- 22 Pro 2021
- Poruka
- 3
Mario, doma je u bregu negde iznad samoboraIma jedan dečko u Samoboru. Meni je nedavno sređivao pumpu od ursusa. Dečko si daje truda i nisam čuo zamjerke za njega. Ima ga i na fejsu.
Mario, doma je u bregu negde iznad samoboraIma jedan dečko u Samoboru. Meni je nedavno sređivao pumpu od ursusa. Dečko si daje truda i nisam čuo zamjerke za njega. Ima ga i na fejsu.
da li taj varijator može se staviti na 0? tako da uopče ne radi? tako da pumpa bude fiksna?
Vidim da se niko ne prima pa bum ja probal kolko znam ili mislim da znam a kolko neznam bude možda neko drugi nadopunil ili bum ja ispital pa bum ti znal točno reči.upučeno je svima koji znaju.
Membrana ne služi ničemu jer se u praksi pokazalo da se ništ ne događa ako se skine. Ja skinul prije par godina ujaku i nema razlike.Rado bi i ja znal više. Ak mi je ovaj krivo rekel, onda me zanima kak to zbilja radi.
Doduše, radilo se o Rumunjskoj pumpi (za UTB/Fiat motor), koja ima membranu i "pipac" za isključivanje predubrizgavanja.
Na ovo kaj si tu napisal.Na kaj si točno mislil?
Varijator faze, odosno "nekaj" kaj povećava kut predubrizgavanja s porastom brzine vrtnje.
To obično imaju motori s direktnim ubrizgavanjem (549), a ne znam koliko koristi bi bilo na motoru s pretkomorom. Oni obično imaju fiksnu fazu.
Ono okruglo na pumpi?Membrana ne služi ničemu jer se u praksi pokazalo da se ništ ne događa ako se skine.
Tako je, trebalo bi mi za 533 jer je kvačilo jednostepeno. Zeza me par stvari pa sam mislio kroz zimu malo proučiti. Traktor je 74-to godište...i kaže jedan majstor da bi išao umjesto 533 motora direktno gore 539 motor jer je sve ostalo isto.Isti da, razlika je samo u motoru i ako motor od 533 na sebi nosi jednostepeno kvačilo u njemu.
Neznam jel kolegi treba ciljano za 533 ili....